10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCEO – compania anului în domeniul producerii de energie electrică

CEO – compania anului în domeniul producerii de energie electrică

Complexul Energetic Oltenia(CEO) a primit din partea publicaţiei The Diplomat distincţia „Compania anului în domeniul producţiei de energie electrică”. Publicaţia organizează anual GALA ROMANIAN ENERGY AWARDS, în cadrul căreia se decerneaza o serie de premii companiilor sau personalităţilor din domeniul energetic românesc. Categoriile de premii acordate vizează: proiectele excepţionale sau inovatoare cu impact pozitiv asupra pieţei de energie; companiile din domeniul energiei care au demonstrat o performanţă superioară; activitatea profesională direct responsabilă pentru crearea şi instituirea de strategii, proiecte sau tehnologii inovatoare ce au contribuit la dezvoltarea companiei sau a domeniului. Juriul a fost independent de publicaţia The Diplomat, fiind format din personalităţi ale comunităţii de afaceri, recunoscute pentru implicarea lor în domeniul energetic.Premiile au fost acordate candidaţilor care au primit majoritatea voturilor.

Cea mai bună companie energetică din ţară

Astfel, în cadrul GALEI ROMANIAN ENERGY AWARDS – 2017, Societatea Complexul Energetic Oltenia a fost declarată „COMPANIA ANULUI ÎN DOMENIUL PRODUCERII ENERGIEI ELECTRICE” cu următoarea argumentaţie: „Pe fondul cererii crescute de energie din perioada de iarna, Complexul Energetic Oltenia a functionat cu 11 grupuri energetice, cu o putere medie orara intre 2000 si 2900 MW, cu valori instantanee de peste 3000 MW, acoperind o cota de pana la 35% din productia de energie din SEN. Cărbunele a demonstrat încă o dată că este cea mai sigură sursă de producere a energiei electrice, indiferent de condiţiile atmosferice, capabil să menţină echilibrul şi siguranţa unui sistem energetic. Traversând o astfel de perioadă, un grup energetic al Sucursalei Electrocentrale Rovinari a înregistrat un adevărat record în termoenergetica românească, cumulând aproximativ 5.000 de ore de funcţionare fără întrerupere. După cele 208 zile de funcţionare continuă, oprirea acestuia nu a fost cauzată de apariţia unor probleme tehnice, ci de cererea scăzută de energie din acel moment (sfârşitul lunii martie 2017). Considerăm că premiul acordat este o recunoaştere a implicării şi efortului depus de fiecare angajat al acestui producător clasic de energie, Complexul Energetic Oltenia, pentru menţinerea siguranţei Sistemului Energetic Românesc”, potrivit unui comunicat de presă al Complexului Energetic Oltenia.

Pe profit şi la cinci luni

Complexul Energetic Oltenia este pe profit după primele cinci luni ale acestui an. Este vorba despre un profit de 200 de milioane de lei. Secretarul de stat în Ministerul Energiei, Doru Vișan, a explicat, la Târgu Jiu că viitorul companiei este principalul său obiectiv, iar, în prezent, lucrurile stau bine. Compania are profit și toate datoriile achitate la zi. Potrivit lui Sorin Boza, managerul Complexului Energetic Oltenia, la patru luni compania a înregistrat, de asemenea, profit. Este vorba de 250 de milioane de lei. Complexul Enegetic Oltenia este cel mai mare angajator de stat din România, cu peste 14.300 de angajaţi. Din luna iunie vor fi însă disponibilizate colectiv 1.004 persoane. În 2014, 2015 şi 2016 compania a înregistrat pierderi mari şi a avut probleme în privinţa recuperării creanţelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS