12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTârgu Jiu: Consiliul Local decide luni soarta directorul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”

Târgu Jiu: Consiliul Local decide luni soarta directorul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”

Directorul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu, Marian Negrescu, îşi va pierde funcţia. Membrii Comisiei de Cultură din cadrul Primăriei Târgu Jiu au luat decizia de a-l schimba din funcţie pe Marian Negrescu, la solicitarea Agenţiei Naţionale de Integritate(ANI). Negrescu nu mai poate ocupa timp de trei ani o funcţie publică, după ce a fost declarat incompatibil şi în conflict de interese, printr-o decizie a inspectorilor de integritate. Raportul ANI a rămas defintiv la instanţa supremă, în luna aprilie. Comisia din cadrul primăriei l-a propus ca interimar, timp de 120 de zile, până la organizarea concursului pe post, pe actorul Cosmin Brehuță. Decizia Comisiei de Cultură urmează să fie analizată în cadrul sedintei  ordinare a  Consiliului Local, care se va întruni luni. Este de amintit că în anul 2014, Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui Marian Negrescu, managerul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu, întrucât, în perioada 2008 – 2013, a încheiat cu teatrul 42 de contracte de colaborare pentru activități și prestații artistice, atât în calitate de director/manager al teatrului, cât și în calitate de colaborator, contracte în urma cărora a obținut un folos patrimonial în sumă de 466.128 de lei.

Conflict de interese

Potrivit ANI, directorul Marian Negrescu a încălcat atât dispozițiile art. 70 din Legea nr. 161/ 2003, potrivit cărora „Prin conflict de interese se înțelege situația în care o persoană ce exercită o demnitate publică sau o funcție publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influența îndeplinirea cu obiectivitate a atribuțiilor care îi revin potrivit Constituției și altor acte normative… Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective… Persoana față de care s-a constatat existenţa conflictului de interese este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului“, potrivit Legii nr. 161. Este de precizat că Marian Negrescu, directorul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu, a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de conflict de interese. Negrescu s-a ales însă doar cu o amendă administrativă de o mie de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS