15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Marian Negrescu rămâne fără funcţia de director al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu

Gorj: Marian Negrescu rămâne fără funcţia de director al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu

Directorul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu, Marian Negrescu, îşi va pierde funcţia. Membrii Comisiei de Cultură din cadrul Primăriei Târgu Jiu au luat decizia de a-l schimba din funcţie pe Marian Negrescu, la solicitarea Agenţiei Naţionale de Integritate(ANI). Negrescu nu mai poate ocupa timp de trei ani o funcţie publică, după ce a fost declarat incompatibil şi în conflict de interese, printr-o decizie a inspectorilor de integritate. Raportul ANI a rămas defintiv la instanţa supremă, în luna aprilie.
Comisia din cadrul primăriei l-a propus ca interimar, timp de 120 de zile, până la organizarea concursului pe post, pe actorul Cosmin Brehuță. Decizia Comisiei de Cultură urmează să fie analizată în cadrul sedinţei ordinare a Consiliului Local, care se va întruni luni. Este de amintit că în anul 2014, Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui Marian Negrescu, managerul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu, întrucât, în perioada 2008 – 2013, a încheiat cu teatrul 42 de contracte de colaborare pentru activități și prestații artistice, atât în calitate de director/manager al teatrului, cât și în calitate de colaborator, contracte în urma cărora a obținut un folos patrimonial în sumă de 466.128 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS