Acasă Local Gorj Gorj: Carnea de miel se vinde la preţuri cuprinse între 20 şi...

Gorj: Carnea de miel se vinde la preţuri cuprinse între 20 şi 25 de lei kilogramul

-


În Piaţa Litovoi din Târgu Jiu a început de marţi să fie sacrificaţi şi comercializaţi primii miei de Paşte. Preţul este de 20 de lei kilogramul pentru un miel de până în 10 kilograme şi de 25 de lei kilogramul pentru un miel de peste 10 kilograme. Ciobanii nu vor să mai scadă preţul, pentru că spun că iarna a fost grea şi au cheltuit mulţi bani să crească mieii. Nici cumpărătorii nu se înghesuie să achiziţioneze, în speranţa că, în zilele următoare , carnea de miel se va ieftini. Aşteptările sunt ca spre finalul acestei săptămâni preţul pe kilogramul de carne de miel să scadă sub 20 de lei. La supermarket preţul pentru un singur kilogram de carne de miel ajunge şi la 30 de lei.

Mai ieftin sunt mieii sacrificaţi în gospodării

Conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj se aşteaptă ca în acest an să fie sacrificaţi peste 5.000 de miei. Numărul va fi mult mai mare decât cel de anul trecut, când au ajuns la consumatori abia 2.500 de miei. Estimarea Direcţiei Sanitar-Veterinare are în vedere mieii sacrificaţi în cele trei centre autorizate în acest sens. Este vorba de cele deschise în momentul de faţă la nivelul a două municipii şi un oraş, respectiv Târgu Jiu, Motru şi Novaci. Activitatea de sacrificare a mieilor în spaţii amenajate temporar va fi permisă până pe 15 aprilie, între orele 07.00 – 17.00. La Târgu Jiu, ciobanii trebuie să sacrifice 7,6 lei pentru fiecare miel sacrificat. La Rovinari, primăria a renunţat să mai autorizeze vechea platformă pentru sacrificarea mieilor de Paşte, mizând pe faptul că nu vor fi mulţi comercianţi, respectiv cumpărători. Mai există însă şi situaţiile în care mulţi cumpărători vor merge direct la ciobani, să achiziţioneze din gospodării carne de miel şi nu din magazine sau din locurile autorizate.

ȘTIRI VIDEO GdS

Alexandru Stoica, prezent la Repriza de Sud

Antrenorul formaţiilor CSJ Ştiinţa U Craiova U19 şi Universitatea Craiova, Alexandru Stoica, a fost prezent astăzi în studioul Radio Sud (97.4 FM)....