Acasă Local Gorj Angajaţii CJ Gorj au rămas fără prime de Paşte pentru că nu...

Angajaţii CJ Gorj au rămas fără prime de Paşte pentru că nu şi-au plătit cotizaţiile

-

Angajaţii Consiliului Judeţean(CJ) Gorj şi ai Primăriei Târgu Jiu nu vor încasa prime de Paşte anul acesta din partea sindicatelor. La nivelul Consiliului Judeţean Gorj sunt aproximativ 600 de salariaţi, membri de sindicat, însă care nu vor primi tichete cadou, aşa cum s-a întâmplat, de exempul de Crăciun. Liderul de sindicat, Constantin Grădinaru susţine că aceste bonificaţii se acordă de regulă în funcţie de încasările din cotizaţii, iar în condiţiile în care acestea lipsesc, angajaţii Consiliului Judeţean Gorj nu vor primi prime cu ocazia sărbătorilor Pascale. „Din păcate, noi oferim tichete în funcţie de cotizaţii. Pe ianuarie, februarie, martie nu sau adunat bani şi nu avem ce să oferim de Paşte. Vedem la următoarele sărbători sau dacă se oferă ceva de la Guvern”, a declarat Constantin Grădinaru, lider de sindicat. Acesta a menţionat că urma să fie acordată o primă de 150 de lei de persoană, însă nu s-au strâns fonduri suficiente. Nici angajaţii Primăriei Târgu-Jiu nu vor primi anul acesta prime de Paşte. Potrivit Loredanei Covei, purtătorul de cuvânt al instituţiei, tichetele cadou de care ar fi trebuit să beneficieze aceştia, au fost donate unor familii nevoiaşe din municipiu.

Vor asigura permanenţa la instituţie de Sărbătorile Pascale

Salariaţii Prefecturii Gorj se vor afla la datorie de Sărbătorile Pascale. Potrivit unei decizii luate la nivelul ministerului de resort, angajaţii la nivelul Prefecturii Gorj va trebui asigurată permanenţa. Corina Bâcoi, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Gorj, a precizat că permanenţa va fi asigurată în zilele de 15,16 şi 17 aprilie. De asemenea, la instituţie se vor afla angajaţi şi în zilele de 29, 30 şi 1 mai. Şi ziua de 1 Mai este zi liberă pentru bugetari. „Am primit o adresă de la Ministerul de resort şi este necesar ca în toate zilele libere să fie desemnat personal care să asigure permanenţa în instituţie, indiferent de situaţie. Aşadar, vor fi repartizaţi salariaţi la instituţie pentru a asigura permanenţa”, a declarat Corina Bâcoi, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Persoana iubită sau copiii vă solicită ajutor material. De aici se pot isca foarte uşor controverse, discuţii aprinse şi chiar conflicte...