Primăria Motru este unul din marii datornici la agent termic din municipiu. Aflată în pragul insolvenţei din cauza imposibilităţii de a mai achita datoriile către stat şi diverşi furnizori, primăria a ajuns să nu mai poată plăti nici măcar agentul termic furnizat în această iarnă. Potrivit reprezentanţilor Uzinei de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) din Motru, datoria primăriei este de 400.000 de lei. Suma reprezintă contravaloarea agentului termic furnizat pentru încălzirea sediului instituţiei. Uzina de Agent Termic nu a trecut la debranşarea căldurii de la cărdură, ci va face demersurile legale pentru recuperarea banilor. Eugen Corcoată, directorul Uzinei de Agent Termic şi Alimentare cu Apă din Motru, a declarat că municipalitatea înregistrează şi restante de 1,2 milioane de lei, reprezentând subvenţiile acordate populaţiei în facturile lunare.

UATAA e la rândul său în insolvenţă

Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) din Motru este la rândul său în insolvenţă, pentru că nu îşi poate achita datoriile. În prezent se lucrează la planul de reorganizare, care este gata în procent de 90%. „Primăria este printre instituţiile cu cele mai mari datorii. În total avem de primit 400.000 de lei pentru încălzirea sediului instituţiei şi 1,2 milioane de lei pentru subvenţii neachitate. Deci un debit total de 1,6 milioane de lei. Suntem şi noi în insolvenţă din decembrie 2015, dar am mai încercat să facem câteva ceva. Acum se lucrează împreună cu administratorul la planul de reorganizare care este gata în procent de 90%. Dar oricum ar arăta planul noi nu putem face nimic dacă nu ne recuperăm banii pe serviciile prestate. Avem de încasat 24 de milioane de lei şi de plătit 20 de milioane de lei, dar asta este pe hârtie. Planul de reorganizare va fi depus până la finalul lunii martie la Adunarea Creditorilor şi pe 12 aprilie avem termen la instanţă pentru a fi aprobat de către judecători”, a spus directorul Uzinei de Agent Termic şi Alimentare cu Apă din Motru.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.