Acasă Local Gorj Gorjenii au ieşit în număr mare la urne

Gorjenii au ieşit în număr mare la urne

-

Vremea frumoasă i-a scos pe gorjeni ieri de dimineaţă din case pentru a merge la vot. Localnicii din mediul rural s-au trezit mai devreme şi s-au prezentat în număr mare la secţiile de votare, fiind urmaţi de cetăţenii cu drept de vot din mediul urban. Prezenţa la vot a crescut în mod constant. Dacă la ora 9.00 se apropia de 3%, la ora 10.00 ajunsese la 5,87%. De asemenea, prezenţa la urne în judeţul Gorj, la ora 11.30, a fost de 11,15%. Votaseră peste 33.300 de alegători cu drept de vot, iar Gorjul se situa la jumătatea clasamentului naţional, pe locul 19. Faţă de raportarea de la ora 10.00, procentul prezenţei a fost dublu. Totodată, la ora 13.30, prezenţa la urne în judeţul Gorj se apropia de 20%, respectiv aproape 60.000 de alegători îşi exercitaseră dreptul de vot. În mediul rural, cea mai bună prezenţă până la ora 14.00 se înregistra în comuna Câlnic, unde procentul era de aproape 45%. În total, pe listele electorale din Gorj au fost înscrişi 302.599 de alegători, fiind deschise 332 de secţii de votare. Până la prânz, 110 deţinuţi din cadrul Penitenciarului Târgu Jiu își exprimaseră votul. Până după-amiază, un singur incident electoral a fost raportat la o secţie de votare din comuna Scoarţa, localitatea Bobu. Este vorba de reprezentantul unui partid, căruia nu i se permitea prezenţa în secţie, pentru că nu purta ecuson. Prefectura Gorj a transmis ulterior un mesaj către preşedinţii secţiilor de votare că nu este nevoie de ecuson, dacă există acreditare din partea Biroului Electoral Judeţean Gorj. Inspectoratul de Poliție Județean Gorj a mobilizat ieri peste 700 de polițiști, dintre care 380 pentru protecția secțiilor de votare, 240 pentru asigurarea ordinii publice și 80 pentru echipe operative de intervenție.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

Foşti angajaţi ai Petrom, atenţie la ofertele de cesiune a acţiunilor!

Guvernul va trebui să dea foştilor angajaţi Petrom acţiuni de până la 8% din capitalul social. O firmă face ofertă de cesiune a acţiunilor la un preţ de cinci ori mai mic decât preţul pieţei.

OLT: Fermierii controlați prin teledetecție încep să-și primească banii

Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură (APIA) Olt este în plină campanie de autorizare la plată a fermierilor care trebuie să-și primească banii, după ce, până la 1 decembrie 2019, aceștia au încasat în conturile deschise la bănci avansul care se acordă proprietarilor de teren care exploatează teren agricol.

Horoscop

Berbec Este o zi a cărei temă principală sunt veniturile obţinute în urma desfăşurării unei munci oficiale. Într-un anume fel, prietenii şi...