10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Campania „Bucurie în mişcare”, la Târgu Jiu

Gorj: Campania „Bucurie în mişcare”, la Târgu Jiu

Târgujienii iubitori de mişcare vor avea parte de o serie de evenimente de profil în acest sfârşit de săptămână. După ce mii de copii și tineri au participat la evenimentele „Bucurie în Mișcare” din această primăvară, campania sosește pe 24 septembrie în Târgu Jiu. Începând cu ultimul weekend din luna mai, campania „Bucurie în Mișcare” a demarat cea de a V-a ediție din România cu un eveniment desfășurat în Grădina Publică din Galați, iar până pe 18 iunie a ajuns și în Piața Roman Vodă din Roman și în Parcul Copou din Iași. Caravana „Bucurie în Mișcare” continuă și în această toamnă, ajungând în Petroșani, Târgu Jiu și Slatina. După un prim eveniment desfășurat în Petroșani, festivalul va ajunge sâmbătă, 24 septembrie, începând cu ora 10.00, în zona centrală din Târgu Jiu. Organizat de Asociația 11even din Cluj Napoca în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Gorj și susținut de Kaufland România, festivalul propune tuturor celor care iubesc mișcarea, un eveniment unic prin diversitatea activităților organizate pentru copii și adulți.

Intrare liberă la festival

Întreaga zonă din centrul oraşului (strada Victoriei) destinată acestui festival – în cadrul căruia intrarea este liberă – va cuprinde diverse spații pentru cei prezenți: activități speciale pentru copii între 4-12 ani, un spațiu de activități și competiții sportive (mini-fotbal, fun-tennis, tir cu arcul, badminton, ștafete în saci, volei, tenis cu piciorul și multe altele), precum și o zona de relaxare cu hamace. Cei prezenți pot petrece întreaga zi în cadrul festivalului, pentru că organizatorii au pregătit multe premii, diverse demonstrații sportive și câteva surprize. În plus, pe tot parcursul zilei, vor avea loc mai multe trageri la sorți în cadrul tombolei „Bucurie în Mișcare”, urmând ca la extragerea finalăun fericit participant va intra în posesia unei biciclete. Pe lângă spațiile de jocuri și concursuri, organizatorii au pregătit o serie de momente speciale:dans sportivși gimnastică aerobică oferite de Palatul Copiilor Târgu Jiu, o demonstrație de arte marțiale oferită de C.S. Budo Kan Târgu Jiu și una de lupte oferită de C.S. Pandurii Târgu Jiu și C.S.S. Târgu Jiu. Cei prezenți vor putea să ia parte si la momente de kangoo jumps, zumba și dans de societate oferite de instructorii Ricy Gym. Evenimentul din Târgu Jiu este organizat de către Asociația11even în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Gorj, Primăria Municipiului Târgu Jiu și Inspectoratul Școlar Județean Gorj, alături de Liga Studenților din Universitatea “Constrantin Brâncuși”.

Cros în Parcul Central, de Ziua mondială a inimii

Clubul Rotary Târgu Jiu în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Gorj, Clubul Interact Târgu Jiu, cu rețeaua magazinelor PROFI și Fundația Română a Inimii, împreună cu Fundația CardioPrevent, membru al Forumului Naţional de Prevenție, organizează un cros cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii, în data de 25 septembrie. Organizatorul principal continuă astfel și în 2016, programul „Promenada Inimilor”, proiect de amenajare a unui traseu accesibil, ce îşi propune să încurajeze populaţia oraşului să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii. Traseul de cros din Târgu Jiu are o lungime de  doi kilometri, începând de la intrarea pe Insuliță dinspre Parcul Central. Lansarea traseului va avea loc pe 25 septembrie, de la ora 10,00. La eveniment sunt invitați să participe toți locuitorii oraşului Târgu Jiu.

Diplome de participare

Toți participanții vor primi diplome, însă primii 50 care se vor înscrie online (https://goo.gl/forms/HvoUHw8xnm4fGQHg2) vor primi și un tricou, pentru a le aminti și după terminarea crosului că mersul pe jos sau alergatul cât mai des, sunt importante pentru menținerea sănătății. „Clubul Rotary Târgu-Jiu este implicat direct  în organizarea  acestui eveniment în orașul nostru pentru  a stimula și încuraja mișcarea zilnică, ca un mijloc simplu și eficient de prevenție împotriva bolilor cardiovasculare. Ne dorim ca acest traseu de alergare ușoară să fie folosit de un  număr cât mai mare dintre locuitorii de toate vârstele  ai  municipiului Târgu-Jiu. Program inţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în peste 10 ţări europene, “Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător şi printre români. În Târgu Jiu, acest program este la cea de-a doua ediție. În România, programul a fost lansat în 2013, în ultimii ani participând mii de persoane în lupta bolilor cardiovasculare” declară Victor Troacă, președintele Clubului Rotary Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS