21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDoi membri s-au retras din Consiliul de Supraveghere al CEO

Doi membri s-au retras din Consiliul de Supraveghere al CEO

Doi dintre candidaţii numiţi săptămâna trecută în Consiliul de Supraveghere(CS) al Complexului Energetic Oltenia(CEO) s-au retras din funcţie. Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a declarat astăzi că care are semne de întrebare legate de aceste decizii, care îi vizează pe Simona Fătu şi Constantin Jujan. De asemenea, Mugur Popescu recrutat pentru Consiliul de Administraţie de la altă companie a ministerului s-a retras.

„Am recrutat la trei companii, Complexul Energetic Oltenia, SAPE, Oil Terminal. Am anunţat săptămâna trecută rezultatul recrutărilor, am făcut şi AGA. Am avut ieri (marţi, 20 septembrie, n.r.) trei retrageri de pe listă, ceea ce pentru mine a fost o mare surpriză. Sigur, 3 din 15, nu-mi dau seama dacă este mult sau este puţin, dar asta spune ceva despre nivelul de angajament”, a spus Victor Grigorescu. Este de amintit că Robert Ghelasi, Cornel Bobâlcă, Dan Codescu, Florin Marin, Simona Fătu şi Constantin Jujan au fost selectaţi membri pentru Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia. Ministrul Energiei a precizat că de pe listele pe care le are o să fie numite alte persoane în locul celor care s-au retras.

„Oamenii se înscriu pe liste, mai sunt şi recrutaţi, ca după aceea să se retragă. M-am mirat când am trei oameni care se retrag în aceeaşi zi. Îmi ridică şi mie nişte semne de întrebare. Efectiv este o chestie de seriozitate. Avem o firmă reputabilă la recrutare, are şi o responsabilitate. Nu e o chestiune făcută în interiorul ministerului. Dacă stiu că pe liste avem oameni care de fapt nu vor să vină cu adevărat, chiar am o problemă…Vii şi spui, domnule, nu mă mai interesează, mi-am găsit alt job, alte obligaţii. Când cineva se retrage la o săptămână după ce noi am anunţat AGA, asta ridică un semn de intrebare. Dar fiecare are motivele lui”, a precizat Grigorescu.

Jujan are alte planuri

Constantin Jujan, proaspăt retras din Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia şi fost director al Complexului Energetic Hunedoara, a declarat că între timp s-a implicat într-un proiect politic: „Selecția pentru Consiliul de Supraveghere de la CEO a venit prea târziu pentru mine și cam târziu chiar și pentru complexul din Oltenia. De la momentul recrutării până la momentul selectării a trecut destul timp și m-am implicat și într-un proiect politic. Acest angajament am considerat că intră, la acest moment, în contradicție cu politica ministerului comunicată de domnul ministru al Energiei atunci când a anunțat componența Consiliului de Supraveghere de la CEO”, a declarat Constantin Jujan, pentru presa din Valea Jiului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS