10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDolj: Acțiunile polițiștilor rutieri continuă

Dolj: Acțiunile polițiștilor rutieri continuă

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Dolj – Biroul Drumuri Naționale și Europene, Biroului Rutier Craiova și formațiunilor rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești din Dolj au organizat ieri o acţiune în scopul prevenirii şi combaterii indisciplinei manifestate de pietoni în traversarea străzii sau utilizarea drumului public.
Polițiștii rutieri au urmărit în acest fel prevenirea accidentelor de circulație produse pe fondul traversărilor neregulamentare, una dintre principalele cauze generatoare de accidente în județ.
Acțiunea s-a desfăşurat în locurile unde au fost înregistrate evenimente rutiere soldate cu victime, mai ales unde pietonii de angajează în traversarea străzii prin loc nepermis.
Astfel, polițiștii rutieri doljeni au constatat 170 abateri de natură contravențională pentru sancționarea cărora au fost aplicate amenzi de peste 27.000 de lei, dintre care 82 sancțiuni au fost aplicate pietonilor care au fost depistați de polițiști încălcând regulile de circulație.

Poliţia vă recomandă:
– Deplasaţi-vă numai pe trotuare, iar în lipsa acestora, numai pe partea stângă a drumului public şi cât mai aproape de marginea carosabilului!
– Traversaţi strada numai prin locurile marcate şi semnalizate cu indicatoare ! În intersecţiile fără marcaj pietonal, traversaţi pe la colţul străzii, numai după o temeinică asigurare!
– Acolo unde sunt instalate semafoare, traversaţi numai la culoarea verde a acestora!
– Evitaţi să traversaţi strada în fugă!
– Aşteptaţi mijloacele de transport în comun numai pe trotuare sau refugiile special amenajate şi nu pe partea carosabilă !
– Evitaţi să vă jucaţi pe drumurile publice sau în apropierea acestora şi alegeţi locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini (parcurile, terenurile de sport, curtea şcolii sau a grădiniţei, etc.)!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS