Acasă Local Gorj Patru centre pentru sacrificarea mieilor în Gorj

Patru centre pentru sacrificarea mieilor în Gorj

-

Direcția Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj a autorizat centrele în care se vor putea sacrifica şi comercializa mieii de Paşte. La nivelul județului, patru centre de sacrificare stau la dispozița comercianţilor la Târgu Jiu, Motru, Novaci şi Rovinari. La Târgu-Jiu, în piața Litovoi sunt așteptați peste 20 de crescători de ovine. La Târgu Jiu, autorităţile au amenajat deja platforma unde se vor sacrifica şi comercializa mieii. Alexandru Zaharia, şeful SC Edilitara Public SA, susţine că în prima zi a săptămânii viitoare, vor fi finalizate acţiunile de igienizare şi de racordare la apă, în Târgul Litovoi, pentru ca de marţi, comercianţii să înceapă sacrificarea mieilor. Zaharia mai spune că, în ceea ce priveşte preţurile, este posibil ca acestea să fie mai mari la început, iar spre sfârşitul săptămânii să scadă, aşa cum s-a întâmplat şi în anii anteriori.

25 de lei kilogramul

Anul trecut, carnea de miel s-a vândut la Târgu Jiu şi cu 25 de lei kilogramul, însă, în apropierea sărbătorilor pascale, fermierii au scăzut preţul cu mai mulţi lei. Tot anul trecut, la nivelul județului, au fost sacrificați peste 4.000 de miei. În paralel cu acţiunea de sacrificare a mieilor, autorităţile din Târgu Jiu vor colabora şi cu alte instituţii care au atribuţii de control sau de asigurare a liniştii şi ordinii publice pentru evitarea evenimentelor nedorite. Alexandru Zaharia, directorul SC Edilitara SA, susţine că tot de săptămâna viitoare, autorităţile vor începe pregătirile pentru sărbătoarea Paştelui. „Totul va fi monitorizat de DSV. Vor fi doi medici veterinari în zona târgului. Va fi şi poliţia locală acolo pentru a nu se produce aglomeraţie în trafic şi în pieţele din municipiu. De asemenea se va acţiona şi în zona marilor magazine, unde de regulă apar mai mulţi cumpărători în perioada sărbătorilor”, a menţionat Alexandru Zaharia, directorul Edilitara Public.

ȘTIRI VIDEO GdS

Handbal (f) / Olanda, noua campioană mondială

Naționala de handbal feminin a Olandei a devenit, în premieră, campioană mondială, după ce a învins la ultima fază reprezentativa Spaniei, scor...