9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjIon Călinoiu nu mai este preşedinte al CJ Gorj

Ion Călinoiu nu mai este preşedinte al CJ Gorj

Gheorghe Paraschivu, prefectul de Gorj, a dispus, prin Ordin, încetarea mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, în ceea ce îl priveşte pe Ion Călinoiu, pe motiv de incompatibilitate. Starea de incompatibilitate a fost constatată printr-un raport al Agenţiei Naţionale de Integritate. Călinoiu a contestat raportul la Curtea de Apel din Craiova, însă a omis să timbreze cererea şi aceasta a fost respinsă, iar decizia a rămas definitivă încă de anul trecut. „Instituţia Prefectului – Judeţul Gorj a primit în data de 23.06.2015 Raportul de Evaluare numărul 24252/g /II /17.06.2015 al Agenţiei Naţionale de Integritate privind pe Domnul Călinoiu Ion, Preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, referitor la starea de incompatibilitate. În legătură cu acest raport s-a purtat corespondenţă cu mai multe instituţii ale statului. Prin adresa numărul 7119 din 18 februarie 2016 înregistrat la Instituţia Prefectului – Judeţul Gorj cu numărul 2716 din 22 februarie 2016, Curtea de Apel Craiova a comunicat hotărârile pronunţate în dosarele 944/54/2015 şi 944/54/2015/a1 prin care a fost soluţionată definitiv prima contestaţie la raportul de evaluare. Întrucât există şi a doua contestaţie pe rolul instanţelor de judecată la acelaşi raport, a fost necesară efectuarea unei analize de către propria noastră structură care asigură asistenţa juridică. Serviciul verificare a legalităţii actelor, aplicarea legilor cu caracter reparatoriu şi contencios administrativ a întocmit referatul cu propunerea şi proiectul ordinului privind constatarea încetării de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului de Preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj al domnului Călinoiu Ion, urmare a stării de incompatibilitate. Drept urmare a fost emis Ordinul Prefectului Judeţului Gorj numărul 108 din 17.03.2016”,  se arată în comunicatul de presă al Prefecturii Gorj.

Va contesta Ordinul

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, consideră că în cazul său a fost comis un abuz şi că va contesta în instanţă decizia respectivă: „Este un abuz. Nu mă așteptam la un asemenea ordin. Voi contesta în instanță și voi câștiga”, a declarat Ion Călinoiu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj.

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate îl acuză pe Ion Călinoiu că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean, în cursul anilor 2012-2013, nu ar fi declarat veniturile realizate în baza contractelor încheiate între acesta şi Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic, respectiv Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, în cuantum de 1.563 de lei. ANI a depus o plângere şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, Călinoiu fiind cercetat pentru fals în declaraţii în formă continuată.

Eugen Măruţă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS