Gorj: A doua zi de grevă a foamei în fața sediului CEO

Autori


Liderii de sindicat au continuat şi astăzi greva foamei în faţa sediului Complexului Energetic Oltenia(CEO) de la Târgu Jiu. Astfel, numărul greviştilor foamei din faţa sediului Complexului Energetic Oltenia a crescut ieri la 15, după ce luni dimineaţă începuseră protestul patru sindicalişti. Ortacii sunt nemulţumiţi de reducerea sporului de noapte şi de mutarea sediului companiei la Bucureşti. De dimineaţă o ambulanţă a sosit la locul protestului. Personalul medical le-a măsurat tensiunea şi glicemia greviştilor. Unul dintre protestatari a acuzat stări de ameţeală. Sindicaliştii cer prezenţa la Târgu Jiu a ministrului Energiei, Victor Grigorescu, care a confirmat la începutul săptămânii mutarea sediului social al Complexului Energetic Oltenia la Bucureşti. De altfel, şi Consiliul de Supraveghere al CEO a transmis faptul că se intenţionează mutarea sediului companiei în Capitală, acolo unde ar urma să lucreze un total de 40 de angajaţi, inclusiv directorii.

Au refuzat din nou să intre la lucru

Starea de nemulţumire în rândul angajaţilor Complexului Energetic Oltenia s-a manifestat astăzi la Exploatarea Minieră de Cariere Jilţ Nord. La fel ca şi luni peste 300 de angajaţi au refuzat să intre la lucru de dimineaţă şi au cerut explicaţii directorilor unităţii în legătură cu mutarea sediului Complexului Energetic Oltenia la Bucureşti. O altă nemulţumire a ortacilor este legată de intenţia administraţiei de a reduce sporul de noapte şi implicit bugetul alocat plăţii orelor respective. La sediul Exploatării Miniere de Carieră din Jilţ a ajuns în cele din urmă directorul Diviziei Miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Antonie. După ce au discutat cu Daniel Antonie, minerii au decis să intre la lucru. Liderul de sindicat Adrian Marciuc a declarat că angajații i-au spus lui Antonie ce nemulțumiri au, mai exact, mutarea sediului CEO la București și tăierea sporului de noapte. O altă problemă este legată și de reorganizarea Diviziei Miniere, subiect despre care administraţia nu a comunicat mai nimic.

Ciurel crede că se apropie insolvenţa pentru CEO

Laurențiu Ciurel, fostul director al Complexului Energetic Oltenia, a declarat intenţia de a muta sediul companiei la Bucureşti reprezintă de fapt un pas către intrarea societăţii în insolvenţă. Motivul ar fi ca lichidatorul judiciar să fie o firmă din Bucureşti şi nu una din Târgu Jiu. „Cred că termenul avansat de mine, spuneam că în mai sau iunie, cred că va fi mai devreme, când spuneam că în luna în care se întârzie salariile a doua lună nu se vor mai da, având în vedere ce se întâmplă în piață, având în vedere că celor de la Vânzări li se interzice să vândă sub cost. Nu o să ne ceară vreo bancă insolvența sau vreun furnizor, probabil că insolvența va fi declarată și cerută intern. În momentul acesta sediul devine capital. Va fi important cine și din ce zonă va fi lichidator.  Administratorul judiciar ar fi pus o firmă din Târgu Jiu, însă e altceva să vină domnul Borza cu Euro Insol care ia acum 50 de mii de lei la Hidroelectrica”, a declarat Laurenţiu Ciurel.


Şoc: Liberalii şi pesediştii gorjeni, front comun

Decizia Consiliului de Supraveghere al CEO de a propune AGA mutarea sediului social la Bucureşti a produs o undă de şoc în rândul partidelor din Gorj. Pentru prima dată în ultimii ani, cel puţin la nivel local, liberalii şi pesediştii au anunţat că vor protesta mâine, de la ora 17.00, împreună în centrul municipiului Târgu Jiu. „Cei 15.000 de angajați ai CEO nu trebuie sacrificați pentru confortul acționarilor companiei. Miercuri, la 17.00, le mai cerem o dată demisia. Trebuie să luptăm pentru judeţul Gorj! Nu o va face nimeni în locul nostru. PNL a obţinut de la Primăria Târgu Jiu, autorizația pentru protestul de miercuri, care va avea loc la ora 17.00, în Piața Prefecturii. Cine vrea să ni se alăture este binevenit. Nu putem lăsa pe nimeni să mute din Gorj , una dintre cele mai mari companii din ţară, cu atât mai mult, pentru motivele penibile prezentate de Consiliul de Supraveghere. Nu putem accepta ca sediul CEO să fie mutat în capitală pentru confortul acționarilor, aşa cum se precizează în comunicatul CS. Dacă vor confort, sa meargă la ei acasă, nu să decidă asta pe spatele a 15.000 de angajati. Noi îi ajutăm şi le cerem demisia, încă o dată. Cei 15.000 de mineri şi energeticieni, nu lucrează în condiții confortabile. Îl întreb pe ministrul energiei, Victor Grigorescu, de câte ori în viața lui a mers într-o carieră? Ştie cum arată Gorjul după ce sate întregi au fost strămutate şi pământul răscolit? Răspunsul e NU”, a declarat Dan Vâlceanu, co-preşedintele PNL Gorj.

Călinoiu îi îndeamnă pe pesedişti să participe la mitingul PNL

Preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinou, le-a recomandat colegilor săi de partid să fie prezenţi, de la ora 17.00, la mitingul PNL organizat în Piaţa Prefecturii, împotriva mutării sediului Complexului Energetic Oltenia la Bucureşti. Ion Călinou a declarat că este momentul ca toate partidele din judeţ să se solidarizeze în jurul unui interes comun, acela de a păstra sediul companiei la Târgu Jiu. În acelaşi timp, liderul PSD a criticat lipsa de reacţie a sindicatelor din Complexul Energetic Oltenia şi acuză că există şi persoane care agreează ideea mutării sediului CEO în Capitală. „Nu facem o acţiune în concurenţă. Recomand inclusiv membrilor PSD Gorj să participe la miting şi să susţină această acţiune. Fac acest apel. Să vină câţi doresc ei. Nu vreau să fie o competiţie politică. Vreau ca lumea să protesteze împotriva măsurii mutării sediului CEO de la Târgu Jiu la Bucureşti şi să arate că nu este o măsură bună pentru Gorj şi pentru Oltenia”, a declarat Ion Călinoiu.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 23 mai 2019

Actualitate

» Judith Kerr, autoarea minunatei serii de cărţi pentru copii dedicate pisicii Mog, a murit la 95 de ani
» Mai puțin de unul din 5 spitale a raportat oficial infecții nosocomiale în primele 4 luni ale anului
» Surse: UDMR rupe protocolul cu PSD-ALDE
» ANM: Ploi torenţiale, vijelii şi grindină, în aproape toată ţara
» Darius Vâlcov, urmărit penal de DIICOT în dosarul privind publicarea protocolului Parchet-SRI din 2016
» O pasageră a murit într-un avion Ryanair
» Autocar răsturnat în Italia: Cel puţin o persoană a murit, iar alte 31 sunt rănite. Printre victime s-ar afla şi români
» Senatorul PSD Virginel Iordache a fost dus cu elicopterul SMURD de la Suceava la București pentru o enteroviroză
» Marea Britanie organizează astăzi alegeri europarlamentare
» George Maior anunţă că nu se poate prezenta pentru audieri la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie

Publireportaj

» Comunicat de presă ,,Creşterea competitivităţii econimice a S.C. Ra Trade Construct S.R.L. prin achiziţionarea de utilaje performante”
» Șansa unui nou proiect național – România puternică în Europa
» 10 motive pentru care să votezi PNL pe 26 mai
» „Lord of the Dance – Dangerous Games“ la Craiova

Dolj

» „Pedală în Bănie“: peste 200 de cicliști în competiție, la a doua ediție
» Peste 86.000 de ţigări de contrabandă, descoperite în urma unor percheziţii în Dolj şi Vâlcea
» Şcoala gimnazială Podari se numeşte „Constantin Gheorghiţă“
» Dolj: Prinşi în timp ce furau dintr-un magazin din Segarcea
» Jurnalist GdS, lovit și agresat verbal de oameni din cohorta lui Liviu Dragnea
» La conducta de gaze Craiova – Segarcea vor munci turci, libieni şi vietnamezi
» Strada Râului are nevoie de capace noi de canalizare: A venit vara, acoperă gaura cu ceva!
» Locatarii parchează la magazin, firmele în faţa blocului
» Maria Schutz rămâne cu 11 ani şi jumătate de închisoare
» Drumul expres Craiova – Piteşti, inaugurare de campanie (VIDEO, GALERIE FOTO)
» Întreruperi energie electrică de mâine

Gorj

» Gorj: Razii ale poliției în rândul transportatorilor de lemne
» Peste 1.700 de şomeri au fost încadraţi în câmpul muncii
» Unii primari vor să renunţe la serviciile Aparegio, pentru că nu vor să plătească apa pluvială

Olt

» Accident la doi pași de UPU Slatina: un polițist și un bărbat care își ducea copilul la Urgențe implicați

Vâlcea

» Vâlcea: 12 şoferi rămaşi fără permis, pe DN64, în câteva ore
» Români care au jefuit mai multe persoane vârstnice în Franţa, prinşi la Vâlcea

Sport

» Tenis / Alex Coman, pe cai mari după naționalele Under 14
» Eficienţa mijlocaşilor Ştiinţei

Sanatate

» Riscurile micşorării stomacului. Ce e bine să ştii
» Care sunt simptomele hepatitei A

Educatie

» Craiova: Despre comunicare, jurnalism şi învăţământ , la Conferinţa internaţională „Communication. Information. Learning”

Magazin

» Reţeta zilei: Tort cu cremă de brânză şi căpşuni
» Gândirea negativă afectează sănătatea
» Horoscop
» Bancul zilei

Top