7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjŞeful secției de Obstetrică Ginecologie de la Spitalul Județean de Urgență a demisionat din funcţie

Şeful secției de Obstetrică Ginecologie de la Spitalul Județean de Urgență a demisionat din funcţie

Doctorul Adrian Tetileanu nu mai este şef al Secției de Obstetrică-Ginecologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Medicul a demisionat ieri din funcţie ca urmare a anchetei desfăşurate de conducerea Spitalului Judeţean, după ce un bebeluş a murit în pântecele mamei, întrucât nu s-a intervenit la timp. De asemenea, asistenta medicală Daniela Moţa, cea care ar fi trebuit să o monitorizeze pe mamă, a fost sancţionată cu 10% din salariu, timp de trei luni. Ancheta a scos la iveală faptul că fătul a murit în pântecele mamei, pentru că asistenta nu a vrut să îl trezească pe medicul de gardă. Şeful secţiei Obstetrică-Ginecologie, Adrian Tetileanu era medicul curant al femeii și susține acum că, de fapt şi-a dat demisia, din cauza presiunilor făcute de conducerea spitalului asupra sa și asupra angajaţilor. „Mi-am depus demisia la ora 09,30, de dimineaţă. Ce decizie administrativă o să fie luată în acest caz o să comunice managerul. Eu mi-am depus demisia ca măsură de protest faţă de campania împotriva personalului medical al celor două secţii. Este o campanie nemotivată”, a declarat Adrian Tetileanu.

Directorul respinge acuzaţiile

La rândul său, Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, a respins insinuările medicului demisionar, cum că l-ar fi forţat să demisioneze. Tătaru a precizat că nu a făcut altceva decât să dispună realizarea unei anchete interne, după moartea bebeluşului respectiv. De la începutul anului şi până în prezent doi bebeluşi şi-au pierdut viaţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, cu toate că mamele au ajuns la unitatea medicală şi au fost sub observaţia cadrelor medicale. În ambele cazuri, familiile acuzau dezinteresul cadrelor medicale. „Chiar în cererea de demisie pe care a făcut-o domnul doctor Tetileanu se specifică faptul că a luat această decizie ca o măsură de protest faţă de campania agresivă a diverşilor factori faţă de personalul medical. Nu am făcut niciun fel de presiuni. Eu ca manger am constituit o comisie care să constate lucrurile care s-au întâmplat în legătură cu evenimentele nefericite care au avut loc în unitatea noastră. Altceva nu am făcut”, a menţionat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS