8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCandidaţii sondaţi de PNL îşi pot lua înapoi banii pe care i-au plătit pe sondaj

Candidaţii sondaţi de PNL îşi pot lua înapoi banii pe care i-au plătit pe sondaj

Primarul din Leleşti, Marian Rotaru, unul dintre cei cinci liberali care au plătit sondajul de opinie pentru Primăria Târgu Jiu, susţine că studiul sociologic nici nu a fost făcut. Fiecare dintre cei cinci liberali care au vrut să candideze a scos bani din buzunar, peste o mie de euro, pentru a plăti sondajul. La final li s-a spus că nu li se vor prezenta rezultatele, întrucât au ieşit foarte rău. Prin urmare a fost desemnat un alt candidat din partea PNL, în persoana lui Octavian Lupulescu, fostul şef al Serviciului de Intervenţie Rapidă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj. În sondaj au fost incluşi deputatul Niculina Mocioi, consilierul local Eduard Berca, profesorul universitar Marcel Romanescu, fostul prefect de Gorj, Victor Banţa, şi primarul din Leleşti, Marian Rotaru. Fiecare din cei cinci liberali a scos din buzunar suma de 5.000 de lei pentru a plăti casa de sondare a opiniei publice angajată să efectueze sondajul, în urma căruia ar fi trebuit să fie stabilit un candidat.

Se consideră înşelaţi

Primarul din Leleşti, Marian Rotaru şi deputatul Niculina Mocioi se consideră înşelaţi de partid şi nu înţeleg pentru ce au dat banii respectivi, dacă nu s-a ţinut cont de datele rezultate în urma realizării studiului respectiv. Marian Rotaru este convins că sondajul nu a fost făcut şi candidaţii au plătit banii degeaba. Trei dintre cei sondaţi, Marcel Romanescu, Victor Banţa şi Eduard Berca au declara ieri că nu îşi vor banii înapoi, deşi nu şi-au ascuns nemulţumirea faţă de modul în care a procedat partidul, în legătură cu desemnarea candidatului PNL la Primăria Târgu Jiu. Supărarea cea mai mare a fost în momentul în care, deşi au plătit sondajul, cei cinci liberali au avut surpriza de a nu le fi prezentate măcar rezultatele, în baza cărora a fost luată decizia desemnării unui alt candidat.

Partidul le dă banii înapoi

Reprezentanţii liberalilor gorjeni au precizat că PNL Gorj și-a respectat angajamentele convenite înainte de demararea sondajului de opinie privind desemnarea candidatului la Primăria municipiului Târgu Jiu. „Membrii PNL care au și-au manifestat intenția de a se înscrie în cursa pentru candidatura de primar al municipiului Târgu-Jiu și de a fi incluși în sondajul de opinie pentru desemnarea candidatului dar care nu doresc să mai respecte cele convenite inițial, cu privire la plata si gestionarea informațiilor rezultate în urma sondajului, pot solicita restituirea sumelor cu care au contribuit. Aceștia pot depune, pană în data de 29.01.2016, la secretariatul partidului, o cerere adresată copreședinților. Partidul Național Liberal, filiala Gorj, va gestiona informațiile care au rezultat în urma efectuării sondajului, conform convenției dintre cei cinci participanți la sondaj și copreședinții PNL Gorj”, potrivit unui comunicat de presă al PNL Gorj. Mai mult decât atât, Dan Vâlceanu, co-președintele PNL Gorj, susține că va plăti din propriul buzunar sumele de bani cu care au contribuit cei cinci liberali pentru efectuarea sondajului de opinie privind desemnarea candidatului la primăria Târgu-Jiu. Marian Rotaru și Niculina Mocioi au fost cei mai nemulțumiți de faptul că PNL Gorj l-a desemnat pe Octavian Lupulescu drept candidat, deși nu fusese inclus în sondaj. Rotaru și Mocioi au pus la indoială modul în care a fost realizat sondajul, ba chiar au declarat că se consideră înșelați de conducerea partidului și se gândesc să ceară înapoi banii pe care i-au plătit pentru studiul sociologic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS