Acasă Local Gorj Gorj: Muncă „la negru” în staţiunea Rânca

Gorj: Muncă „la negru” în staţiunea Rânca

-

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a efectuat la sfârşitul săptămânii trecute o razie la hotelurile, pensiunile şi cabanele din Rânca, pentru a depista persoanele anagajate fără contract de muncă. În total au fost verificaţi zeci de agenţi economici, în Rânca fiind descoperite două persoane care prestau „la negru”, la un hotel-restaurant. Inspectorii de muncă au aplicat o amendă de 20.000 de lei. Tot săptămâna trecută, a fost depistată o persoană angajată încadrată fără contract de muncă, la un fast-food din municipiul Motru. Patronul a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 10.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

Un bărbat din Bistrița-Năsăud și-a atacat fiul cu o secure

Un bărbat de 47 de ani din Bistrița-Năsăud și-a agresat fiul cu o secure. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore. Tânărul a ajuns la spital, iar tatăl riscă să ajungă după gratii pentru următoarele 30 de zile. În plus, polițiștii au emis împotriva bărbatului un ordin de protecție provizoriu.

Care sunt beneficiile chefirului în combaterea colesterolului

Conform unui studiu medical realizat în 2017, s-a observat o scădere „semnificativă” a nivelului colesterolului, în cazul unui grup-țintă de persoane care consumau câte patru porții de chefir pe zi, comparativ cu alt grup-țintă, de consumatori de lapte simplu, în aceeași cantitate. Persoanele care consumă regulat chefir au un nivel scăzut al colesterolului.