3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Protest pentru salvarea CEO

Gorj: Protest pentru salvarea CEO

Manu Tomescu, lider de sindicat din cadrul Complexului Energetic Oltenia(CEO), în zona Rovinari, l-a abordat luni pe premierul Victor Ponta, prezent la deschiderea anului şcolar, la Târgu Jiu, pentru a-l întreba ce are de gând să facă pentru CEO. Protestatarul l-a aşteptat pe premier la intrarea în curtea Colegiului „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu. Victor Ponta i-a promis sindicalistului că până pe 15 octombrie va organiza o întâlnire pe această temă, la care va invita toţi factorii interesaţi. Salariatul Complexului Energetic Oltenia i-a cerut premierului să menţină locurile de muncă în companie, deşi la începutul verii au fost concediaţi aproximativ 3.000 de angajaţi. „112, S.O.S.- urgenţă natională! Salvati CEO!”, a fost mesajul lui Manu Tomescu, lider sindicală în zona Rovinari, care, săptămâna trecută, a participat la mitingul din Piaţa Prefecturii Gorj.  „Îi amintesc premierului că Gorjul şi compania au pierdut 3.000 de locuri de muncă. Să facă o strategie pentru Gorj şi pentru sistemul energetic din România. Nu vrem să mai aflăm de la televizor ştiri apocaliptice că producătorii de energie electrică pe cărbune vor dispărea”, a spus Manu Tomescu.

Măsuri pentru CEO
Liderul sindical Manu Tomescu a precizat că i-a cerut premierului Victor Ponta să vină, luna viitoare, special la Gorj pentru a discuta concret cu specialiştii situaţia în care se află Complexul Oltenia. Deşi în această vară compania a fost lider în ceea ce priveşte livrarea de energie în sistemul naţional, pericolul nu a trecut la CEO. „Aş vrea să vină să se întâlnească cu administraţia, sindicatele, parlamentarii. Aş vrea să stea toţi să găsească soluţii şi să nu plece până nu le au. Eu cred că este momentul ca toţi politicienii să se trezească, iar producerea de energie electrică să ţină de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. Este un domeniu fără de care România nu există. Orice se întâmplă cu energia pune în pericol siguranţa statului. Trebuie să pună cineva într-o lege acest lucru”, a mai declarat Manu Tomescu.

Ponta spune că pericolul nu a trecut pentru CEO

Mesajul liderului sindical nu a rămas fără ecou, premierul Victor Ponta dând asigurări că CEO se află în continuare în atenţia sa, iar dacă factorii responsabili de soarta Complexului se vor implica, acesta va fi din nou salvat. De asemenea, Ponta a spus că minerii sunt îndreptăţiţi să se teamă pentru locurile lor de muncă, întrucât pericolul nu a trecut. „E normal ca salariaţii Complexulu Energetic Oltenia să fie îngrijoraţi. O să vin şi la Gorj să discutăm situaţia Complexului Energetic Oltenia şi la Bucureşti, şi la Burxelles. O să le transmit un singur mesaj: dacă ne chinuim toţi, o să salvăm Complexul Energetic Oltenia”, a declarat Victor Ponta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS