Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a anunţat duminică, la Târgu Jiu, că se va înscrie în maximum o lună de zile în PMP, respectiv la sfârşitul acestei luni sau în prima decadă a lunii octombrie. Traian Băsescu a participat la întâlnirea zonală a PMP sud-vest Oltenia, unde le-a vorbit celor 1.200 de delegaţi prezenţi din Mehedinţi, Olt, Gorj, Dolj şi Vâlcea despre obiectivele partidului.

„Suntem la început de construcţie a unui partid nou, care nu este dispus la compromisuri. Este, cred eu, partidul viitorului. Mă uit că PSD este pe punctul de a-şi atinge visul de aur, liniştea. Opoziţia liberală este atât de binevoitoare cu PSD încât cred că ei înşişi, aceste aşa-zise mari partide, ne-au făcut o invitaţie, aceea de a fi un partid de opoziţie puternic şi care să tindă să ajungă la putere după alegerile din 2016 din toamnă. Convingerea mea este că, dacă vom fi consecvenţi cu principiile care au fost deja transmise către teritoriu în privinţa selectării oamenilor pentru alegerile locale, funcţii de consilieri şi primari, pentru alegerile legislative în votul pe listă, în aceste condiţii am convingerea că Partidul Mişcarea Populară va reuşi. (…) Îmi pare rău că după terminarea mandatului nu am lăsat şi o moştenire politică, un partid care să reprezinte viitorul pentru România. De aceea îmi pun toată nădejdea şi energia în reuşita acestui partid în care, către sfârşitul lunii sau în prima decadă a lunii octombrie, mă voi înscrie şi eu”, a precizat Traian Băsescu.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.