15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Poliţist acuzat de implicare într-o reţea de trafic de persoane

Gorj: Poliţist acuzat de implicare într-o reţea de trafic de persoane

(Foto: media.realitatea.ro)
(Foto: media.realitatea.ro)

Un poliţist din Târgu Jiu este acuzat de colegii săi de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Gorj de implicare într-o reţea de trafic de persoane şi spălare de bani. Agentul Ionel Racoviţă, din cadrul Poliţiei Târgu Jiu, a fost monitorizat mai mult timp de oamenii legii, reţeaua de traficanţi de tinere, unele chiar minore, folosite la prostituţie în ţară şi în străinătate, fiind sub observaţie vreme de cinci ani.

În acest dosar poliţistul are calitatea de martor şi era vecin cu unul din şefii reţelei, care a fost reţinut aseară, alături de un alt suspect. Gheorghe Bogdan Şalapa, în vârstă de 25 de ani, şi Florin Dumitru Nimară, de 40 de ani, din Târgu Jiu, au ajuns aseară în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, agentul de poliţie fiind, de asemenea, audiat. Potrivit anchetatorilor, suspecţii racolau şi ofereau tinere pentru prostituţie. Din grupare mai face parte Ion Dumutru Cartianu, reţinut deja într-un alt dosar.

Bărbaţii vor fi prezentaţi astăzi judecătorilor cu propunere de arestare preventivă, acuzaţiile fiind de trafic de persoane, aderare la grup infracţional şi spălare de bani, anchetatorii urmând să stabilească dacă agentul de poliţie le oferea protecţie suspecţilor.


Editor: Oana Olaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS