13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Spitalele nu asigură condiţii de acces pentru persoanele cu dizabilităţi

Gorj: Spitalele nu asigură condiţii de acces pentru persoanele cu dizabilităţi

Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Gorj a început verificări la toate spitalele din judeţul pentru a stabili dacă acestea oferă condiţii de acces la serviciile medicale persoanelor cu dizabilităţi. Potrivit conducerii Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Gorj, controalele se desfăşoară în cadrul campaniei privind verificarea şi monitorizarea asigurării accesului neîngrădit al persoanelor cu dizabilităţi la serviciile medicale. Obiectivul specific al campaniei este verificarea şi monitorizarea asigurării accesului persoanelor cu dizabilităţi la mediul fizic, informaţional şi comunicaţional în serviciile medicale de la nivelul municipiilor şi oraşelor. Campania se desfăşoară până la data de 13 noiembrie 2015. La nivelul judeţului Gorj au fost supuse controlului până în prezent spitalele din Târgu Jiu, Motru, Novaci, Rovinari,Târgu-Cărbuneşti şi Turceni.

Au fost constatate numeroase deficienţe

Inspectorii AJPIS au verificat existenţa rampelor de acces, coridoarele, grupurile sanitare, ascensoarele, locurile de parcare, ghişeele de lucru cu publicul şi birourile de informaţii, existenţa panourilor de informare şi a sistemelor electronice de informare, precum şi a pictogramelor: „Controlul a fost efectuat având în vedere Normativul din Legislaţia specifică.
În cadrul acestei campanii nu au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, dar au fost dispuse un număr de 12 măsuri de remediere a deficienţelor constatate cu termen de realizare şi persoane responsabile pentru aducerea la îndeplinire, măsuri care se află în termenul de realizare. La data expirării termenelor stabilite de echipele de inspectori sociali se va face monitorizarea îndeplinirii măsurilor dispuse şi vor fi luate măsuri în consecinţă”, a declarat Viorica Roşianu, şefa Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS