20.1 C
Craiova
joi, 24 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljScăldatul interzis în Jiu

Scăldatul interzis în Jiu

Specialiștii ABA Jiu au anunţat că scăldatul în apele curgătoare este interzisă, pentru că nu îndeplinesc condiţiile pentru a fi folosite în acest scop.

ABA Jiu recomandă populației să aleagă pentru scăldat ștrandurile și zonele special amenajate, cu respectarea măsurilor de siguranță.

“Colegii subunităților ABA Jiu au luat măsuri în privinţa atenţionării înotului atât în râul Jiu, cât și în celelalte cursuri de apă importante. Riscul pe care şi-l asumă, dacă se scladă în apele Jiului, ar fi expunerea la îmbolnăvire şi înec. ABA Jiu Craiova are amplasate pe malul râului plăcuţe cu «Scăldatul interzis»”, a transmis Daniel Naicu, director ABA Jiu.

50 de zone de îmbăiere

La nivel național, autoritățile de sănătate publică au identificat 50 de zone de îmbăiere. 49 sunt localizate la Marea Neagră (de la Gura Portiței la Vama Veche), iar una este în orașul Tulcea (lacul Ciuperca).

Autoritățile de sănătate publică sunt instituțiile care monitorizează, exclusiv din punct de vedere bacteriologic, calitatea apelor de îmbăiere.

Ministerul Sănătății publică anual raportul acestor zone, afișat pe site-ul Agenției Europene de Mediu.

Coeficientul de umplere în principalele lacuri de acumulare este suficient pentru a satisface la această oră necesarul de apă pentru toți beneficiarii (populație, producere de energie electrică, industrie și agricultură), după caz.

Citeşte şi: Măsuri de protecție pe perioada codului portocaliu de caniculă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS