23.1 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaProgram INSPIRE Cinema Craiova Mercur 26 Aprilie – 2 Mai

Program INSPIRE Cinema Craiova Mercur 26 Aprilie – 2 Mai

-

Punguţa cu doi bani

Regia: Gabriela Dumitru

Cu: Ciprian Niculae, Voicu Hetel, Marius Nanau, Oana Banuta, Liliana Donici

Gen Film: Teatru

Durată: 39 min

Rating: AG

„Punguta cu doi bani” este o excelenta oportunitate de a redescoperi povestile lui Ion Creanga, basme de un incredibil dinamism scenic, desi au fost scrise acum mai mult de un secol. Adaptat de o echipa tanara si talentata, care propune o interpretare inedita a textului, spectacolul ne introduce in universul unui alai pestrit: un boier mult prea cumpatat, un vizitiu mult prea somnoros, o bucatareasa mult prea apriga si, bineinteles, un cocos teribil de nastrusnic. Ca de n-ar fi, nu s-ar mai povesti!

Duminica 11:30

The Book of Solutions / Cartea cu soluții

Regia: Michel Gondry

Cu: Pierre Niney, Vincent Elbaz, Blanche Gardin

Gen Film: Comedie, Drama

Durată: 107 min

Rating: AP 12

Marc, un regizor bipolar și paranoic, fuge cu materialul filmat și cu echipa de producție într-o casă la țară, pentru a-și termina filmul așa cum își dorește el, nu cum vor producătorii. Ajunși acolo, membrii echipei devin ostatici ai schimbărilor de dispoziție maniacale ale regizorului, care creează diversiuni și impasuri nesfârșite, la granița dintre comic și psihoză.

Inegalabilul Michel Gondry ne oferă o comedie deșteaptă despre egocentrism și „demonii creației”.

Vineri pana Joi 19:00

Government of Children II / Guvernul copiilor 2

Regia: Ioana Mischie

Cu: Petru Sebastian Bălăceanu, David Andrei Bălțatu, Evelina Butnariu, Antonia Ciupelea

Gen Film: Documentar

Durată: 119 min

Rating: AG

Guvernul Copiilor 2 prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri. Viziunile lor au fost extinse și aduse la viață de un grup transdisciplinar de artiști, arhitecți, peisagiști, educatori, psihologi, devenind veritabile „utopii tangibile” inserate în film. Rezultatul este un documentar inovator axat pe gândirea creativă a copiilor cu privire la viitorul societății pe termen lung.

Vineri, Sambata, Luni pana Joi 17:20

Duminica 13:10

The Fall Guy / Cascadorull

Regia: David Leitch

Cu: Aaron Taylor-Johnson, Ryan Gosling, Emily Blunt, Teresa Palmer

Gen Film: Actiune, Drama

Durată: 119 min

Rating: AP 12

Este cascador și, la fel ca toți cei din comunitatea cascadorilor, este aruncat în aer, împușcat, prăbușit, aruncat prin geamuri și aruncat de la cea mai mare înălțime, totul pentru distracția noastră. Iar acum, proaspăt accidentat după un eveniment care aproape că i-a pus capăt carierei, acest erou din clasa muncitoare trebuie să dea de urma unei vedete de cinema dispărute, să rezolve o conspirație și să încerce să-și recâștige iubirea vieții sale, în timp ce își face în continuare meseria.

Vineri pana Joi 18:15; 21:00

Buzz House: The Movie

Regia: Florin Babei

Cu: Costi Max, Andrei Șelaru, Erika Isac, Drăcea

Gen Film: Comedie, Horror

Durată: 103 min

Rating: N 15

Următorul sezon din Buzz House e cel mai ambițios de până acum. Selly a pregătit multe surprize participanților: concurenți secreți, o vilă izolată în pădure la care se ajunge doar cu barca și un angajat costumat, pus să-i sperie, să iasă palpitant.

Totul este plănuit în detaliu. Ce nu e în plan însă e ca un psihopat adevărat să apară, să-l omoare pe angajatul „sperietoare”, să îi ia costumul și să îi terorizeze pe bune pe concurenții noștri.

Vineri pana Joi 13:25; 15:30; 17:35; 18:45; 19:40; 21:45

Sting

Regia: Kiah Roache-Turner

Cu: Penelope Mitchell, Alyla Browne, Ryan Corr, Jermaine Fowler, Silvia Colloca

Gen Film: Horror, Thriller

Durată: 96 min

Rating: N 15

Creatura este descoperită de Charlotte, o copilă rebelă de 12 ani, obsedată de benzi desenate. Charlotte este destul de singuratică, în ciuda încercărilor lui Ethan, tatăl vitreg, de a comunica prin intermediul cărții de benzi desenate la care lucrează împreună. Ethan și mama fetei își concentrează atenția mai ales asupra noului lor copil, astfel că fata ajunge să-și dedice timpul noului său prieten, Sting, a cărui existență o ține secretă.

Vineri pana Joi 19:25; 21:30

Challengers

Regia: Luca Guadagnino

Cu: Zendaya, Josh O’Connor, Mike Faist

Gen Film: Drama, Romantic, Dragoste, Sport

Durată: 136 min

Rating: N15

Zendaya este Tashi Duncan, o fostă jucătoare-fenomen de tenis devenită antrenoare și o forță a naturii care nu își cere scuze pentru jocul ei pe teren sau în afara lui. Căsătorită cu un campion aflat într-o serie de înfrângeri (Mike Faist), strategia lui Tashi pentru salvarea soțului ei ia o turnură surprinzătoare când acesta trebuie să se confrunte cu Patrick (Josh O’Connor), cel mai bun prieten din adulescență și fostul iubit al lui Tashi. Pe măsură ce trecutul și prezentul lor se ciocnesc iar tensiunile cresc, Tashi trebuie să se întrebe ce este dispusă să facă pentru a câștiga?

Vineri pana Joi 16:15; 21:15

Combat Wombat: Back 2 Back / Combat Wombat: Eroi de serviciu

Regia: Ricard Cussó, Tania Vincent

Cu: Deborah Mailman, David Wenham, Ed Oxenbould, Mark Coles Smith, Elizabeth Cullen

Gen Film: Animatie

Durată: 84 min

Rating: AG

După ce niște infractori amatori o răpesc pe fiica balerină în vârstă de 12 ani a unui puternic personaj din lumea interlopă, tot ce trebuie să facă pentru a încasa o răscumpărare de 50 de milioane de dolari este să o supravegheze pe fată peste noapte. Într-un conac izolat, răpitorii încep să cedeze nervos, unul câte unul, și descoperă, spre groaza lor crescândă, că sunt închiși înăuntru cu o fetiță deloc normală.

Dublat: Vineri, Sambata, Luni pana Joi 12:45; 14:40

Duminica 12:35; 14:40

Abigail

Regia: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett

Cu: Kathryn Newton, Dan Stevens, Kevin Durand, Giancarlo Esposito, Alisha Weir, Matthew Goode

Gen Film: Horror, Thriller

Durată: 95 min

Rating: IM18

După ce niște infractori amatori o răpesc pe fiica balerină în vârstă de 12 ani a unui puternic personaj din lumea interlopă, tot ce trebuie să facă pentru a încasa o răscumpărare de 50 de milioane de dolari este să o supravegheze pe fată peste noapte. Într-un conac izolat, răpitorii încep să cedeze nervos, unul câte unul, și descoperă, spre groaza lor crescândă, că sunt închiși înăuntru cu o fetiță deloc normală.

Vineri pana Joi 16:30

Nasty

Regia: Cristian Pascariu, Tudor D. Popescu, Tudor Giurgiu

Cu: Ilie Năstase

Gen Film: Documentar

Durată: 103 min

Rating: AG

1972 a fost un an esențial pentru Ilie Năstase: a câștigat primul său US Open și a ajuns în finala Cupei Davis și a Wimbledonului, devenind primul jucător din istorie clasat în fruntea clasamentului ATP. Prin imagini de arhivă fascinante și interviuri exclusive cu nume mari din lumea sportivă, documentarul explorează personalitatea sa complexă, momentele de glorie, controversele care i-au marcat cariera și impactul avut asupra tenisului. Fermecător și generos, dar în egală măsură provocator și excentric, Mr. Nice’n’Nasty a scurtcircuitat standardele rigide după care funcționa sportul alb în anii ’70, devenind primul său rockstar autentic.

Vineri pana Joi 20:45

Lassie – Ein neues Abenteuer / Lassie – o nouă aventură

Regia: Hanno Olderdissen

Cu: Katharina Schüttler, Justus von Dohnányi, Dennis Mojen, Annette Frier, Maike Jüttendonk, Nico Marischka

Gen Film: Actiune, Drama, Familie

Durată: 96 min

Rating: AG

A sosit vacanța de vară, iar Flo nu vrea să și-o petrecă departe de cățelușa sa Lassie. În loc să meargă cu părinții în Canare, Flo și prietena sa patrupedă merg cu Gerhard, un prieten de familie, la ferma mătușei Cosima din Tirolul de Sud. Acolo mai locuiesc Kleo și Henri, copiii adoptivi ai mătușei, împreună cu Pippa, o cățelușă din rasa Jack Russell Terrier. Când Flo, Kleo și Henri află de dispariția mai multor câini din sat, cei trei își fac griji că le-ar putea pierde pe Lassie și Pippa. Curând niște hoți sparg casa mătușei Cosima și o fură pe Pippa. Cei trei prieteni și Lassie pornesc să caute hoții și să o salveze pe Pippa.

Dublat: Vineri, Sambata, Luni pana Joi 13:10; 15:15

Duminica 15:15; 17:20

Dragonkeeper / Micuța Ping și dragonul

Regia: Li Jianping, Salvador Simó

Cu: Bill Nighy, Anthony Howell, Bill Bailey, Mayalinee Griffith

Gen Film: Animatie

Durată: 114 min

Rating: AG

În China antică, dragonii au fost cândva prietenii oamenilor, dar lăcomia noastră a pus capăt alianței lor, iar aceste creaturi magice au fost vânate. Ani mai târziu, într-o fortăreață îndepărtată, o tânără sclavă, Ping, leagă o prietenie puțin probabilă.

Dublat: Vineri, Luni, Marti 13:45

Sambata, Duminica, Miercuri, Joi 11:40; 13:45

Ghostbusters: Frozen Empire / Vânătorii de fantome: Imperiul înghețat

Regia: Gil Kenan

Cu: Carrie Coon, Mckenna Grace, Paul Rudd, Bill Murray, Dan Aykroyd, Annie Potts

Gen Film: Actiune, Comedie, Fantastic, SF

Durată: 120 min

Rating: AP 12

Când descoperirea unui artefact străvechi dezlănțuie o forță malefică, Vânătorii de fantome, noi și vechi, trebuie să-și unească forțele pentru a-și proteja casa și a salva lumea de o nouă eră glaciară.

Vineri pana Joi 15:50

Big Trip 2: Special Delivery / Aventură în natură 2

Regia: Natalya Nilova, Vasiliy Rovenskiy

Cu: Bernard Jacobsen, Stephen Thomas Ochsner

Gen Film: Animatie, Aventuri, Comedie, Familie

Durată: 95 min

Rating: AG

Doi prieteni, ursul Patrick și iepurele Oscar, ajung din greșeală să aibă grijă de un pui de grizzly. Împreună cu alți doi prieteni, un urs panda și o barză, ei pornesc într-o aventură pentru a duce puiul la cei care trebuie să-i fie de fapt mamă și tată.

Dublat: Vineri pana Joi 12:20

Kung Fu Panda 4 3D

Regia: Mike Mitchell, Stephanie Stine

Cu: Jack Black, Jackie Chan, Dustin Hoffman, Bryan Cranston, Awkwafina, Viola Davis

Gen Film: Actiune, Animatie, Aventuri, Comedie, Familie, Fantastic

Durată: 99 min

Rating: AG

Urmăriți-l pe Po cum cască ochii în aventurile sale în China antică. Po, ursul panda a cărui dragoste pentru artele marțiale este egalată doar de pofta sa de mâncare.

Dublat: Vineri, Luni, Marti 14:15

Sambata, Duminica, Miercuri, Joi 11:25; 14:15

Ne rezervam dreptul de a modifica programul de rulare al filmelor.

Rezervari si bilete: www.inspirecinema.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

A pierdut controlul volanului şi a dărâmat un gard...

Un accident de circulaţie a avut loc în urmă cu puţin timp, pe DN 55, în comuna Malu Mare, Dolj. Un autoturism scăpat de sub control a rupt gardul de beton al unei gospodării din comună. Cel puţin o persoană a fost rănită în urma accidentului.

ȘTIRI GdS