22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovean reţinut pentru trafic de minori

Craiovean reţinut pentru trafic de minori

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova au documentat, pe 9 aprilie, activitatea infracțională a unui bărbat, cercetat pentru infracțiunea de trafic de minori. Acesta a a obligat o minoră de 16 ani să se prostitueze și a sechestrat-o.

„Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în cursul lunii septembrie 2023, acesta ar fi recrutat o persoană vătămată minoră, de 16 ani, profitând de starea ei de vădită vulnerabilitate (probleme familiale, situație materială precară, lipsă de educație, naivitate) și, prin inducere în eroare (promisiuni de conviețuire), ar fi transportat-o și adăpostit-o în locații închiriate în țară (în Timișoara și Craiova) și străinătate (Germania), obligând-o prin acte de constrângere fizică și psihică să practice prostituția. Sumele de bani obținute din activitatea infracțională ar fi fost însușite de bărbatul cercetat“, potrivit IPJ Dolj.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus, pe 9 aprilie, reținerea bărbatului. În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Citeşte şi: Craiova: Percheziţii la persoane cercetate pentru camătă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS