17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimul zbor de pe Aeroportul Internațional Craiova în noile condiții de călătorie

Primul zbor de pe Aeroportul Internațional Craiova în noile condiții de călătorie

Aeroportul Internațional Craiova marchează intrarea României și a Bulgariei în Air Schengen printr-un eveniment care va avea loc duminică, 31 martie, începând cu ora 11:00.

La 11:30, pe pista Aeroportului Internațional Craiova va ateriza primul zbor din spațiul Schengen. O delegație a orașului Plevna, Bulgaria, condusă de primarul localității, însoțit de o echipă de filmare a televiziunii naționale din Bulgaria va sosi la Craiova.

Întâmpinarea oaspeților din Bulgaria va fi urmată de o conferință de presă, referitoare la noile condiții de călătorie, valabile din 31 martie.

Duminică, primii călători vor pleca de pe Aeroportul Internațional Craiova către aeroportul Charleroi, Belgia. 

Fiecare dintre pasagerii acestui zbor va primi, din partea Aeroportului Internațional Craiova, câte un cadou simbolic. Va fi suvenir al momentului intrării României în spațiul Schengen aerian.

 Libertatea de călătorie

Începând cu 31 martie, călătorii nu vor mai fi supuși verificărilor de rutină la punctele de control la frontieră atunci când intră în țările Schengen pe calea aerului sau pe mare. În schimb, aceștia se vor îndrepta direct către porțile de îmbarcare, reducând semnificativ timpii de așteptare și facilitând o experiență de călătorie mai ușoară.

În pofida eliminării controalelor sistematice la frontieră, rolul poliției de frontieră rămâne esențial în asigurarea siguranței și legalității circulației transfrontaliere. Autoritățile vor menține o prezență discretă, dar vigilentă, în cadrul aeroporturilor și al instalațiilor maritime, efectuând controale sporadice și specifice pe baza evaluărilor de risc și a unor suspiciuni rezonabile. Aceste măsuri sunt menite să contracareze activitățile ilegale fără a împiedica fluxul de călători legitimi.

Citește și: Craiova: Pieton accidentat pe Calea București

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS