20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova are a doua cea mai bine cotată grădină botanică din România

Craiova are a doua cea mai bine cotată grădină botanică din România

Clubulcopiilor.ro a întocmit un clasament cu cele mai bine cotate grădini botanice și parcuri dendrologice din România. Clasamentul a fost întocmit pe baza datelor disponibile în Google Maps. Pe locul doi în clasament s-a situat Grădina Botanică “Alexandru Buia” din Craiova.

Google Maps a acumulat peste 75.000 de recenzii pentru grădinile și parcurile dendrologice din România. Clasamentul întocmit ia în calcul grădinile botanice și parcurile dendrologice care au acumulat cel puțin 100 de recenzii de-a lungul anilor.

Cele mai bine cotate grădini botanice și parcuri dendrologice se află în Iași, Craiova, Hunedoara, Carei și Chitila. Toate cele 5 au reușit să obțină un rating excelent de 4,7 dintr-un maximum de 5.

Grădina Botanică “Alexandru Buia” din Craiova

Grădina Botanică ”Alexandru Buia“ din Craiova va deveni în aprilie un spectacol vibrant al primăverii, cu mii de lalele înflorite care colorează gazonul verde cu petalele lor diverse. Aceste flori efemere sunt admirate de vizitatori și fotografi, fiind o atracție sezonieră de care te poți bucura doar pentru o scurtă perioadă de timp.

Galbene, roșii, mov, lalelele sunt plantate de-a lungul serelor, așezarea lor în acest fel nefiind deloc întâmplătoare. Ea respectă planul de început al grădinii, care este alcătuită din șapte sectoare. În luna mai va fi vizibil și rozariul, cu 43 de specii de trandafiri unici, care vor putea fi admirați până toamna târziu.

Citește și: Vâlcea: Incendiu la o casă de locuit din Stoilești

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS