9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCameră de studiu la SCJU Craiova, cu numele profesorului Corneliu Sabetay

Cameră de studiu la SCJU Craiova, cu numele profesorului Corneliu Sabetay

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Craiova va transforma în cameră de studiu cabinetul cunoscutului profesor Corneliu Sabetay, medic în cadrul Clinicii de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică a unităţii sanitare. Camera de studiu îi va purta numele ca semn de apreciere. Decizia spitalului vine după un scandal între conducerea SJU Craiova şi Corneliu Sabetay ca urmare a refuzului acestuia de a-şi înceta activitatea în cadrul spitalului.

„La data de 12 ianuarie 2024, d-lui prof. Corneliu Sabetay i-a expirat contractul individual de muncă și i s-a comunicat decizia de încetare a activității. La începutul lunii martie, domnul profesor a încercat să parcheze mașina în fața ușii de intrare a Clinicii de Radioterapie, blocând astfel accesul pacienților și al personalului medical în cadrul clinicii. Agenții de pază l-au redirecționat să parcheze la o distanță foarte mică de clinică, pe un loc de parcare pentru persoanele cu dizabilități, dânsul având pe bordul mașinii un astfel de talon.
Domnul profesor a adresat invective agenților de pază şi a afirmat că este ofițer antitero şi poate parca oriunde dorește dânsul“, se arată într-un comunicat de presă al spitalului.

I-au sigilat cabientul cu un grilaj metalic

„În urma evenimentului, s-a făcut o adresă către medicul înlocuitor al șefului Clinicii Chirurgie și ortopedie pediatrică, dr. Eleodor Cârstoiu, (medicul șef fiind în concediu de odihnă în acea perioadă) prin care s-a solicitat să se comunice dacă domnul profesor Sabetay a eliberat cabinetul ocupat în perioada în care acesta a fost angajatul spitalului.
Întrucât nu s-a primit niciun răspuns la adresa respectivă şi pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite, în fața cabinetului respectiv s-a montat un grilaj metalic. La solicitarea domnului profesor, în data de 13.03.2024 s-a constituit o comisie care a inventariat și a predat bunurile personale ale domnului profesor către persoanele împuternicite de acesta. Precizăm că, în semn de apreciere și respect pentru activitatea desfășurată de către domnul profesor Corneliu Sabetay în cadrul Clinicii de chirurgie și ortopedie pediatrică a spitalului nostru, cabinetul dânsului va fi transformat în cameră de studiu care îi va purta numele“, se mai arată în comunicatul SCJU Craiova.

Citeşte şi: O româncă din trei are anemie și nu știe

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS