22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaDolj: Muzeul Cărţii şi Exilului Românesc, deschis pentru vizitare gratuită din februarie

Dolj: Muzeul Cărţii şi Exilului Românesc, deschis pentru vizitare gratuită din februarie

Muzeul Cărţii şi Exilului Românesc va fi deschis publicului pentru vizitare gratuită începând cu 1 februarie, de marţi până duminică, între orele 9.00 şi 17.00. Ultima oră de intrare este 16.30.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, unicitatea celor 42 de colecţii din muzeu este dată de remarcabila lor diversitate, uşor de observat, mai ales prin prisma domeniilor reprezentate, de la ştiinţele umaniste şi sociale, teologie şi muzică, până la artele spectacolului şi cele vizuale, dar şi a tipurilor de materiale ce compun fiecare colecţie în parte.

În muzeu se află, printre altele, colecţiile: „Mircea Eliade”, „Emil Cioran”, „Institutul Român/ Biblioteca Română din Freiburg, „Ileana şi Romulus Vulpescu”, „Academician Dan Berindei”, „Academician Dinu C. Giurescu”; „Academia Româno-Americană de Arte şi Ştiinţe”; „Memoria exilului românesc la Televiziunea Română”; „IICCMER”.

„Colecţiile aflate în patrimoniul Muzeului Cărţii şi Exilului Românesc se adresează tuturor elevilor şi studenţilor, în mod special celor înscrişi la o formă de învăţământ cu profil umanist, precum şi cercetătorilor, care găsesc aici un fond documentar inaccesibil până acum publicului din România, de o valoare culturală inestimabilă. Nu au fost uitaţi nici cei mai mici dintre vizitatori, preşcolari şi şcolari din ciclul primar, pentru care a fost amenajat un spaţiu special, corespunzător vârstei, unde pot vedea proiecţii holografice ce rulează în buclă texte literare din materia şcolară”, menţionează reprezentanţii Muzeului Cărţii şi Exilului Românesc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS