22 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMihalache Hotăranu, primul președinte al Camerei de Comerț și Industrie Dolj, a murit

Mihalache Hotăranu, primul președinte al Camerei de Comerț și Industrie Dolj, a murit

Mihalache Hotăranu, primul președinte al Camerei de Comerț și Industrie Dolj, a murit. Fost director al Băncii Agricole Craiova și al Băncii Franco-Română de la Paris, a fost unul dintre principalii promotori ai renașterii sistemului cameral din România.

A fost unul dintre inițiatorii înființării Registrului Comerțului, piloni ai economiei de piață, dominată de antreprenorii privați.
Pe parcursul celor trei mandate, în perioada 1990-2002, în calitate de Președinte al Camerei de Comerț și Industrie “Oltenia” și membru al Colegiului de Conducere al Camerei Românei, a creionat un reper moral și profesional, greu de egalat, pentru mediul de afaceri din regiunea Olteniei, apreciat la nivel naţional și internațional.
Sub conducerea sa, au fost încurajate și promovate mai multe generații de profesioniști, care odata cu reînființarea sistemului cameral, au readus în Craiova spiritul antreprenoriatului de tip asociativ, manifestat printr-o multitudine de delegații oficiale, misiuni economice, târguri și expoziții cu caracter internațional.

Citește și: Romsilva și Poșta Română au încheiat un Protocol pentru compensarea sumelor aferente lemnului de foc

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS