20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljNicolae Văduva, avansat la gradul de general de brigadă în retragere

Nicolae Văduva, avansat la gradul de general de brigadă în retragere

Colonel în retragere Nicolae Văduva a fost înaintat, prin decret Prezidențial, la gradul de general de brigadă în retragere.

În cei 36 de ani de activitate în Poliția Română, a rezolvat zeci de cazuri de crime din județul Dolj, printre care amintim pe cele:

  • de la Cetate din anul 1975,
  • de la Moțăței din anul 1976.

Îb județul Teleorman, a rezolvat cazul de la Nanov din 1968, precum și multe altele.

A îndeplinit timp de 16 ani mai multe funcții de comandă. A fost adjunct și apoi șef al Poliției Municipiului Craiova, adjunct al Poliției Județului Dolj. Timp de mai mulți ani a fost șef al Inspectoratului de Poliție Transporturi Craiova. În aceste funcții a coordonat cazuri complexe și foarte dificile. Unul a fost cazul covrigarului Blaiman Iosif din anul 1981. În acest caz au fost confiscate 1,5 kg de bijuterii și monede de aur, precum și 2,5 milioane de lei.

Este expert criminalist, licențiat în Drept, Doctor în Drept cu specializarea criminalistică, conferențiar universitar. A predat, timp de 12 ani după pensionare, cursuri de criminalistică la Academia de Poliție. A publicat 18 cărți, monografii, cursuri universitare, tratate și romane polițiste. Este cetățean de onoare al orașului Filiași din județul Dolj, unde s-a născut.

Citește și: Cutremur în Buzău

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS