15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Lucrări de întreținere a cursurilor de apă și lucrărilor hidrotehnice

Dolj: Lucrări de întreținere a cursurilor de apă și lucrărilor hidrotehnice

Personalul Sistemului de Gospodărire a Apelor Dolj continuă lucrările de întreținere a malurilor cursurilor de apă și a digurilor din administrare.

Printre aceste lucrări de defrișare amintim digurile de la Dunăre. Aici se realizează o lucrare mecanică cu motodefrişatorul pe digul din sectorul Bistreţ, Nedeia-Rast, dar și zonele de la Teasc sau Desnățui. Această acțiune se realizează periodic pe întreaga zonă îndiguită a Dunării din judeţul Dolj. Specialiştii Apele Române Jiu menţin astfel în stare bună de funcţionare lucrările cu rol de apărare împotriva inundaţiilor.

Sunt în curs de executare lucrări de exploatare, întreținere și reparații curente, la obiectivele din administrare, printre acestea amintim:

  • Reprofilarea canalului colector Râului, etapa a II -a în protocol cu Primăria Municipiului Craiova realizată de către Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj și
  • Decolmatarea pârâului Cosuștea Mare, sector Nadanova-Cerna Vârf, efectuată de către personalul Sistemului de Gospodărire a Apelor Mehedinți.

A.B.A. Jiu, prin subunitățile teritoriale, monitorizează situația hidrologică amonte și aval de baraje, precum și evoluția nivelurilor în acumulări.

Citeşte şi: Slatina: Doi răniți după coliziune dintre un autoturism și o autoutilitară

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS