25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPista Aeroportului Internațional Craiova s-a redeschis

Pista Aeroportului Internațional Craiova s-a redeschis

Pista Aeroportului Internațional Craiova s-a redeschis, începând de astăzi, 26 octombrie, odată cu finalizarea lucrărilor efectuate la suprafața nivelată a benzii pistei și amenajarea ariei de siguranță, potrivit unei postări pe facebook a lui Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj.

”Operațiunile desfășurate în cadrul mega-proiectului de extindere și modernizare a aeroportului au fost necesare pentru creșterea capacității portante, însemnând creșterea siguranței și reducerea avariilor, în cazul unei eventuale ieșiri în decor a aeronavelor.

Concret, pe o suprafață de aproape 280.000 mp, de-a lungul pistei, a fost decopertat stratul vegetal. Terenul a fost tratat cu soluții speciale pentru protejare și impermeabilizare. La final, pământul și stratul vegetal au fost reașezate”, a mai precizat Cosmin Vasile.

Zborurile pe Aeroportul International Craiova au fost suspendate, în perioada 16-25 octombrie, din cauza gradului de complexitate al lucrărilor și pentru a nu perturba traficul aerian.

Cursele regulate se vor relua de pe 29 octombrie. De pe 30 octombrie se vor relua zborurile către Dortmund.

Citeşte şi: Legea privind măsurile fiscal-bugetare, promulgată de preşedinte

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS