21.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljȘoferi băuți, prinși de polițiștii din Dolj

Șoferi băuți, prinși de polițiștii din Dolj

Peste 40 de șoferi din Dolj au rămas fără permis auto după ce au fost prinși de polițiști băuți sau fără să aibă drept de conducere a autoturismului.

„Au fost legitimate și verificate peste 340 de persoane, fiind controlate și aproximativ 320 de autovehicule. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 293 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 50.000 de lei. Totodată, au fost reținute 41 de permise de conducere și au fost retrase 9 certificate de înmatriculare”, se arată într-o informare a IPJ Dolj.

Depistați băuți la volan

Polițiștii au dat și câteva exemple de șoferi care au încălcat legea.

În dimineața zilei de 21 octombrie a.c., ora 07.15, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova au depistat un bărbat de 39 de ani, din municipiul Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe strada Corneliu Coposu.

Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Mort de beat a lovit un cap de pod

În noaptea de 21/22 octombrie a.c., ora 02.49, polițiști din cadrul Secției nr.8 Poliție Rurală Rast au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier în comuna Urzicuța.

Polițiștii deplasați la fața locului au constatat faptul că un bărbat de 62 de ani, din comuna Urzicuța, în timp ce conducea un autotusim pe strada 1 Decembrie 1918, ar fi pierdut controlul direcției de mers, intrând în coliziune cu un cap de pod.

În urma evenimentului rutier au rezultat doar pagube materiale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele situații, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Depistat în trafic având permisul de conducere suspendat

În cursul zilei de 21 octombrie a.c., ora 11.45, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova au depistat un bărbat de 44 de ani, din comuna Drănic, în timp ce conducea un autoturism pe calea Severinului din localitate.

în urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat faptul că acesta are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

CITEȘTE ȘI: Un şofer beat a enervat poliţiştii şi trupele speciale

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS