36.5 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovean depistat la volan sub influența substanțelor psihoactive

Craiovean depistat la volan sub influența substanțelor psihoactive

Un tânăr craiovean a fost depistat sub influența substanțelor psihoactive în timp ce conducea un autoturism pe strada Teilor.

Poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Dolj au depistat, pe 19 octombrie, un bărbat de 31 de ani, din municipiul Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe strada Teilor. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

„Menționăm că acestea nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal. Persoana a fost condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise“, precizează IPJ Dolj.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis și refuz de recoltare mostre biologice

Tot în seara zilei de 19 octombrie a.c., ora 20.30, poliţişti din cadrul Secției nr.7 Poliție Rurală Pleniţa au depistat un bărbat, din comuna Izvoare, în timp ce conducea un autoturism pe strada Gorjenilor din localitate, fără a poseda permis de conducere.

Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice, acesta refuzând prelevarea.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la recoltarea de mostre biologice.

Citeşte şi: Se execută marcaje pe varianta ocolitoare a orașului Târgu Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS