22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovenii își pot evalua consumul personal de alcool

Craiovenii își pot evalua consumul personal de alcool

Locuitorii din Craiova, Miercurea Ciuc și Tg Mureș vor putea să își evalueze consumul personal de alcool prin intermediul Testului AUDIT. Acest test a fost creat de Organizația Mondială a Sănătății.

Caravana se va derula în perioada 13 – 15 octombrie.

Toți cei în vârstă de peste 18 ani din Craiova, Miercurea Ciuc și Tg Mureș care vor să-și testeze consumul personal de alcool sunt așteptați, între orele 9.00-17.00, la punctele de informare ale Caravanei Alcohelp amplasate stradal în zone centrale, astfel:

  • Craiova – în Piața Frații Buzești
  • Miercurea Ciuc – Parcul Central
  • Tg Mureș – Zona centrală – Bd Pandurilor 116.

Evaluarea se face prin completarea chestionarului AUDIT, ce cuprinde 10 întrebări scurte și generează un punctaj care determină categoria în care se înscrie fiecare respondent: consum puțin riscant (0-7 puncte), consum riscant (8-15), nociv (16-19) și extrem de nociv (peste 20). Chestionarul AUDIT este un instrument științific de evaluare a consumului personal de alcool, dezvoltat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și utilizat în peste 190 de țări din lume, fiind cel mai de încredere instrument pentru diagnosticarea timpurie a unui consum riscant.

Aplicarea chestionarelor AUDIT se face în mod confidențial de către personal instruit în acest scop de către specialiștii ALIAT SM. Persoanele care vor afla că au un consum riscant vor putea astfel să evite viitoare probleme de sănătate asociate consumului dăunător de alcool, prin îndrumarea și consilierea oferite de voluntarii Asociației. Totodată, în cadrul Caravanei Alcohelp, voluntarii ALIAT SM vor distribui în punctele de testare și materiale cu informații utile pentru prevenirea consumului periculos de alcool.

Citește și: Mii de tineri români pot călători gratuit în Europa prin programul DiscoverEU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS