28.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLucrări reluate pe drumul expres Craiova-Pitești

Lucrări reluate pe drumul expres Craiova-Pitești

Lucrări reluate pe drumul expres Craiova-Pitești. Primul tronson al Drumului Expres Craiova-Pitești urmează să fie gata peste un an și jumătate. Bucata de drum ar fi trebuit finalizată la sfârșitul acestui an, dar termenul a fost amânat din cauza firmei care a câștigat inițial licitația.

Compania Națională de Drumuri a emis ordinul de începere a lucrărilor. Noul constructor poate începe organizarea șantierului.

Lucrările la primul tronson au început în 2019 și urmau să fie finalizate în acest an. Firma italiană care a câștigat inițial licitația nu și-a respectat însă angajamentul și a fost reziliat contractul.  

Tronsonul 1 se întinde pe o distanță de 17 kilometri

Tronsonul 1 pleacă din Craiova și se termină în orașul Balș din județul Olt. Se întinde pe o distanță de 17 kilometr. Până în prezent, această lucrare a fost realizată în proporție de 52 la sută.

Cristi Tudor, purtător de cuvânt al DRDP Craiova, a precizat: „Deja au început procedurile de predare a amplasamentului. Antreprenorul are un termen de pregătire a organizării de șantier și aprovizionare cu materiale. A demarat deja și aceste proceduri. În perioada următoare vom vedea utilajele în șantier trecând la execuția pentru finalizarea lucrărilor.”

Drumul Expres Craiova-Pitești are o lungime de peste 120 de kilometri și e împărțit în patru tronsoane. Anul trecut a fost deschisă circulația pe tronsonul 2. Acesta are aproape 40 de kilometri și se întinde de la Balș la Valea Mare.

Întregul proiect al drumului este de 726 de milioane de euro, bani care provin din fonduri europene. Autoritățile dau asigurări că până la finalul anului viitor vor fi date în folosință toate tronsoanele, potrivit digi24.ro.

Lucrările la tronsonul I al drumului expres Craiova – Pitești vor fi executate de Asocierea Ozaltin Insaat Ticaret ve Sanayi AS (lider) – Strade Bauunternehmung SRL – Visio Construction Works SRL, valoarea de atribuire a contractului fiind de 439,29 milioane de lei (fără TVA). În premieră pentru Oltenia, un constructor din Craiova, în speță Strade Bauunternehmung SRL, va lucra la construirea unui drum expres.

Citeşte şi: Spațiul aerian, închis în nordul Dobrogei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS