14.8 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaFestivalul Internațional Adrian Păunescu la Craiova

Festivalul Internațional Adrian Păunescu la Craiova

Muzica și poezia își dau întâlnire la Craiova, între 21 – 23 iulie, la cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional Adrian Păunescu.

În același iulie în care Adrian Păunescu ar fi împlinit 80 de ani, în același an în care se împlinesc 50 de ani de la prima manifestare a Cenaclului Flacăra, întâlnirea de la Craiova încearcă să repare din absențe și să scurteze din distanțe.

Pe lângă evenimentele excepționale de pe afișul fiecărei seri și la ediția a IX-a contăm pe cele două concursuri care aduc de atâta timp în conștiința artiștilor nevoia de afirmare:

  • Concursul Internațional de Poezie,
  • Concursul de Muzică Folk.
    Ambele concursuri vor fi premiate în bani, diplome și cărți/CD-uri.

Program Festivalul Adrian Păunescu

Povestea începe pe 21 iulie, de la ora 13.00, în sala Oglinzilor din Muzeul de Artă Craiova, unde, pe lângă cuvintele de deschidere, se vor organiza și lansări de carte de poezie Păunescu. Seara, la Teatrul Național Marin Sorescu va fi un spectacol despre „Identitatea națională”, semnat de Dan Puric și Andrei Păunescu.

Pe 22 iulie, de la 10.30, la Filarmonica Oltenia Craiova, are loc Concursul de Muzică Folk. Seara, în Parcul N. Romanescu, de la ora 19:00, la Teatrul de Vară, toți cei care au răspuns prezent invitației Fundației Culturale Iubirea se adună pentru o seară de Cenaclu Flacăra.

În ultima zi de Festival, pe 23 iulie, după drumul în comuna Bârca, unde Adrian Păunescu a copilărit, urmează la Teatrul Național Marin Sorescu, de la ora 19:00, o întâlnire excepțională cu Florin Piersic. Tot la Teatrul Marin Sorecu vor fi decernate premiile la ambele concursuri ale Festivalului.

IMPORTANT!

Intrarea la toate momentele Festivalului este liberă. Pentru evenimentele din serile de 21 și 23 iulie, accesul se face pe baza unor invitații gratuite, care s-au putut ridica de la Teatrul Național Marin Sorescu până pe data de 10 iulie 2023, în limita locurilor disponibile.

Festivalul Internațional Adrian Păunescu este organizat de:

  • Primăria Municipiului Craiova,
  • Consiliul Local Craiova,
  • Fundația Culturală Iubirea,
  • Consiliul Județean Dolj,
  • Revista „Flacăra lui Adrian Păunescu”.

Citește și: Lansarea volumului „Genunchiul stâng” la „Aman“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS