22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCel mai lung drum județean din Dolj, în febra asfaltării

Cel mai lung drum județean din Dolj, în febra asfaltării

Cel mai lung drum județean din Dolj, DJ 561A Giurgiţa – Urzicuţa – Afumaţi – Băileşti – Moţăţei – Unirea – Pleniţa – limita cu judeţul Mehedinţi, se află în febra asfaltărilor.

Modernizarea celor 71 km de drum a demarat în 2020, iar cu asfaltarea s-a început din toamna anului 2021. Proiectul a fost împărțit de la bun început în două loturi, scoase separat la licitație. Tronsonul I ține de la Giurgița la Moțăței, celălalt de la Moțăței (intersecție cu DN 56) până la limita de județ. Potrivit unei postări pe Facebook a președintelui Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, pe ambele tronsoane se asfaltează intens.

„Se asfaltează intens pe cea mai mare arteră rutieră a județului, drumul județean 561 A, Giurgița – limita județului Mehedinți, aflată într-un proces avansat de modernizare. Pentru că vremea este favorabilă, se toarnă primul strat de asfalt între satele Balasan și Moțăței Gară.

Tot pe primul tronson se lucrează și la accesurile la proprietăți din localitatea Moțăței, acestea urmând să fie finalizate până la sfârșitul acestei săptămâni.

Pe cel de-al doilea tronson, se toarnă primul strat de asfalt în localitatea Plenița, pe o distanță de aproximativ 3,5 km. Se lucrează la terasamente în localitatea Moțăței și se fac pregătirile pentru începerea operațiunii de asfaltare cu primul strat în localitatea Unirea“, a anunțat Cosmin Vasile.

DJ 561A este reabilitat cu fonduri europene

DJ 561A este reabilitat cu fonduri europene, valoarea ambelor contracte fiind de aproximativ 46 milioane de euro. Modernizarea primului tronson al DJ 561A (Giurgiţa – Moţăţei) are o valoare totală de atribuire de 85.832.169,84 lei (fără TVA). Lucrările sunt executate de asocierea craioveană Domarcons SRL – Erpia SA. Lucrările de modernizare a tronsonului II al DJ 561A Moțăței (intersecție DN 56) – Dobridor – Unirea – Plenița – limita cu judeţul Mehedinți sunt executate de asocierea Strade Bauunternehmung SRL (Craiova) – Panadria SRL (Găneasa). Valoarea contractului este de 78.942.719,31 lei (fără TVA). Lucrările ar trebui finalizate în acest an.

Citește și: Strade Bauunternehmung, un constructor din Craiova, va lucra la finalizarea Tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova-Piteşti

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS