20.1 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljO minoră și o tânără, exploatate sexual de doi doljeni

O minoră și o tânără, exploatate sexual de doi doljeni

O minoră și o tânără, exploatate sexual de doi doljeni. Doi tineri în vârstă de 24 și 25 de ani, ambii din Dolj, au fost arestați preventiv, pentru 30 de zile. Aceștia sunt bănuiți că ar fi racolat şi exploatat sexual două tinere, una majoră și una minoră, în locuințe folosite în sistem hotelier.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova au derulat, pe 10 iunie, o acţiune pe linia traficului de minori.

„În cursul lunii mai 2023, unul dintre tineri ar fi recrutat, în vederea exploatării sexuale, o persoană vătămată minoră, în vârstă de 17 ani. Aceasta a fost recrutată prin inducere în eroare (metoda loverboy) și profitând de starea de vulnerabilitate a acesteia, dar şi prin constrângere, prin violențe fizice și amenințări cu o armă albă”, potrivit oamenilor legii.

Minora ar fi fost adăpostită în locuințe închiriate în municipiile Craiova şi Târgu Jiu

În perioada mai-iunie 2023, minora ar fi fost adăpostită în locuințe închiriate în municipiile Craiova şi Târgu Jiu. Tânărul s-a ocupat de postarea anunțurilor necesare în vederea atragerii de clienți.

Persoana vătămată minoră ar fi fost transportată la adresele din cele două judeţe cu sprijinul celui de al doilea tânăr. Sumele de bani obținute (peste 10.000 de lei) din practicarea prostituției au fost însușite de către cei doi.

Cel de-al doilea tânăr este bănuit că, în perioada mai-iunie 2023, ar fi determinat și înlesnit practicarea prostituției de către o persoană vătămată majoră. Acesta a beneficiat în totalitate de sumele de bani obținute de aceasta în urma desfășurării activității de prostituție.

Au fost puse în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară

Au fost puse în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară, la locuinţele bănuiților. Au fost identificate şi ridicate mai multe mijloace de probă.

„Cei doi tineri au fost conduși la audieri. Procurorul de caz a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de minori și proxenetism“, mai precizează oamenii legii.

În cursul acestei zile, instanța de judecată a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.

Citeşte şi: Craiova: Prins la volan cu 135 km/h

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS