28.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljProteste la Penitenciarul Pelendava din Craiova

Proteste la Penitenciarul Pelendava din Craiova

Personalul operativ din Penitenciarul Pelendava din Craiova s-a prezentat la serviciu dar nu a intrat în unități. Tura operativă intrată în serviciu de 12 ore aseară nu a fost schimbată, apelul deținuților nu s-a realizat, iar o serie lungă de structuri și activități sunt blocate (vizite, plimbări, puncte de lucru interioare si exterioare, prezentări la instanțe, transferuri etc). Acțiunea va fi menținută pe durata a cel puțin 4 ore.

Decizia de reluare a activităților sau de menținere a refuzurilor de muncă suplimentară aparține sindicatelor organizatoare și va reprezenta voința membrilor de sindicat semnatari. Acțiunea de astăzi reprezintă un prim avertisment pentru guvernanți precum și dovada că suntem determinați să încetăm activitățile.

„În luna iunie vom crește blocajul de la minim 4 ore la minim 4 zile, dacă revendicările noastre sunt ignorate, acțiunea urmând să fie susținută cu mitinguri în fața unităților Poliției Penitenciare. Guvernul va trebui să identifice soluții alternative pentru misiunile de pază, escortare și supraveghere din penitenciare!“, se arată în comunicatul Sindicatului Phoenix-Pelendava.

Revendicari generale:
• Eliminarea inechităților salariale din sistemul public, pentru aplicarea legii­cadru 153/2017 privind salarizarea bugetarilor.
• Aplicarea legii nr. 223/2015 privind pensiile militare, fără modificări.
• Stoparea MODIFICĂRII Legii pensiilor militare. Actualizarea și indexarea pensiilor militare.
• Actualizare normă hrană și normă echipare.
• Plata salariului de grad la valoarea actualizată, integral.

Citește și: O adolescentă a murit și alți 4 tineri au fost răniți, după ce au fost loviți de tren

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS