18.3 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljS-au depus ofertele pentru finalizarea lucrărilor la Drumul Expres Craiova – Pitești Tronsonul 1. Firmă din Craiova, în premieră la o astfel de licitaţie

S-au depus ofertele pentru finalizarea lucrărilor la Drumul Expres Craiova – Pitești Tronsonul 1. Firmă din Craiova, în premieră la o astfel de licitaţie

Astăzi a avut loc depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului Execuție lucrări Drum Expres Craiova – Pitești Tronsonul 1 km 0+000 – km 17+700 – Relicitare, conform unei postări pe facebook a primarului Craiovei, Lia Olguta Vasilescu.

În premieră pentru Oltenia, o fimă din Craiova este prezentă la o astfel de licitaţie. Este vorba despre STRADE BAUUNTERNEHMUNG S.R.L., un constructor obişnuit cu lucrările de întreţinere a drumurilor naţionale şi care a modernizat mai multe drumuri judeţene din Dolj.

„Până la termenul limita au depus oferte următorii ofertanți:
Asocierea SĂ & PE CONSTRUCT SRL (lider de asociere) – SPEDITION UMB SRL – TEHNOSTRADE S.R.L. (România) și
Asocierea OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S (lider de asociere) – STRADE BAUUNTERNEHMUNG S.R.L. – VISIO CONSTRUCTION WORKS S.R.L (Turcia – România).

Obiectul procedurii de achiziție publică îl reprezintă atribuirea contractului de tip FIDIC ROȘU pentru finalizarea lucrărilor rămase de executat aferente Drum Expres Craiova – Pitești Tronsonul 1 km 0+000 – km 17+700, în lungime de 17,7 km.
Durata pentru finalizarea lucrărilor rămase de executat este de 18 luni.

Perioada de Garanție a lucrărilor, minim 60 de luni

Perioada de Garanție a lucrărilor va fi de minim 60 de luni. Această durată poate fi extinsă până la 120 de luni. Asta în funcție de aspectele ofertate de către operatorii economici participanți la procedură.

Sursa de finanțare este asigurată prin Fonduri Europene Nerambursabile

Valoarea estimată a procedurii este de 544.132.122,79 lei fără TVA. Sursa de finanțare este asigurată prin Fonduri Europene Nerambursabile.

Drumul Expres Craiova-Pitești va realiza o conexiune directă la rețeaua de transport TEN-T Core existența și reprezentată de Coridorul IV Pan European. Acesta va asigura accesibilitate la nivel național, dar și internațional pentru zona deservită de Drumul Expres.

Drumul Expres Craiova Pitești va asigura atât pentru traficul de călători, cât și pentru traficul de marfă conexiuni între infrastructura de transport pentru traficul pe distanțe lungi, respectiv Coridorul IV Pan European actual și Drum Expres Danubius în viitor (Conform Master Plan Național de Transport) și traficul local aferent DN 65, dar și cel regional aferent zonei de influență din cadrul celor 3 județe traversate (Dolj, Olt, Argeș).

În perioada următoare, Comisia de Evaluare va analiza ofertele în conformitate cu prevederile documentației de atribuire și cu legislația în vigoare în domeniul achizițiilor publice“, se precizează în postarea primarului Craiovei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS