32.3 C
Craiova
duminică, 9 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPunct de sacrificare a mieilor în Piaţa Chiriac

Punct de sacrificare a mieilor în Piaţa Chiriac

Un punct de sacrificare a mieilor va fi amplasat în Piaţa Chiriac chiar în vecinătatea magazinului Autentic Românesc.
Punctul de sacrificare urmează a-şi desfăşura activitatea în săptămâna dinaintea Sărbătorii Pascale. Craiovenii au posibilitatea de acumpăra de la comercianţi mieii sau iezii şi de a-i sacrifica în condiţii optime.

S-au făcut deja demersurile legale pe lângă Primăria Craiova şi Direcţia Sanitar-Veterinară Dolj, în vederea obţinerii aprobărilor și autorizațiilor necesare.
În paralel au fost demarate pregătirile pentru amenajarea punctului de sacrificare.

Program de funcționare

Punctul de vânzare şi tăiere a mieilor urmează să-şi desfăşoare activitatea de luni, 10 – 15 aprilie, inclusiv, între orele 8.00-17.00. Punctul funcţionează pe aceleaşi principii ca şi un abator. Va dispune de spaţii dotate cu apă potabilă caldă şi rece, fiind prevăzut cu toate ustensilele necesare acestor operaţiuni, inclusiv cu asomator şi staţie de sterilizare a cuţitelor.

Sacrificarea se va face doar de măcelari autorizaţi, cu analizele medicale la zi. Carcasele de miel sau ied vor fi verificate de un medic veterinar, care le va aplica marca de sănătate înainte de a fi înmânate cumpărătorilor. În acest punct de comercializare şi sacrificare vor putea fi vânduţi şi tăiaţi numai miei şi iezi crotaliaţi, ce trebuie să fie însoţiţi de toate documentele sanitar-veterinare impuse de legislaţia în vigoare.

Citește și: Jurnalistul Dan Diaconescu a fost reținut

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS