15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCultura8 Martie, în emoții și culori pe simezele Galeriilor „Cromatic“

8 Martie, în emoții și culori pe simezele Galeriilor „Cromatic“

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj și Asociația Seniori Art Craiova vernisează miercuri, 8 martie, ora 16.00, la Galeriile „Cromatic“, Expozițiile „8 Martie, femeia – inspirație artistică“ și „8 Martie – în emoții și culori“, dedicate Zilei Internaționale a Femeii.

La Expoziția „8 Martie, femeia – inspirație artistică“ participă cu lucrări de grafică, pictură și sculptură, 45 de artiști plastici, majoritatea licențiați sau studenți la facultățile de artă din București, Craiova și Alba Iulia. Printre aceștia se află și artiști consacrați, cum este sculptorul Emilian Popescu din Craiova, precum și nouă artiști plastici și profesori de la Liceul de Artă ,,Regina Maria“ și de la Centrul Cultural Județean ,,Teodor T. Burada“ din Constanța.

De asemenea, au ținut să fie parte din această sărbătoare artistică dedicată femeii Olimpia Zdrenghea (profesor restaurare patrimoniu, de origine română, fost ministru al Culturii în Gabon, Africa Centrală) și Hamza Abdulwahab-Rody Jotkar din Siria (student la Facultatea de Artă din București).

8 Martie – în emoții și culori

Expoziția „8 Martie – în emoții și culori“ reunește lucrări realizate de 58 de copii, dintre care 40 de copii, cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani, care au realizat studii în cărbune și creion pe hârtie sub îndrumarea artistului plastic Dorică Susan de la Asociația Arttrad Sebeș. 12 copii, între 6 – 14 ani, participă cu picturi pe pânză cu emulsii moderne de acril, realizate sub îndrumarea artistului plastic Daniel Guță de la Asociația Seniori Art Craiova.

De asemenea, regăsim pe simezele Galeriilor „Cromatic“ și lucrări semnate de 6 elevi ai Liceului de Arte „Marin Sorescu“ din Craiova, cu vârsta cuprinsă între 14 și 16 ani, lucrări de pictură și grafică, realizate cu vopsele de acril și tușuri colorate pe pânză, carton și hârtie sub îndrumarea profesorilor Lucian Irimescu și Alexandra Cleoantă.

Expozițiile vor fi deschise de Emilian Popescu, sculptor, doctor în Arte Vizuale, de prof. dr. Lucian Irimescu – Liceul de Arte „Marin Sorescu“ din Craiova și prof. Nicolae Marinescu (directorul Editurii Aius).
Participanții se vor bucura și de un medalion muzical susținut de violonista Cristina Maria Pîrlea.
Curatorii expoziției sunt Mariana Montegaza (masterand la Facultatea de Teologie și Artă Sacră din Craiova) și Daniel Guță (artist plastic la Filarmonica Oltenia).

Expozițiile vor rămâne deschise până la 31 martie 2023, de luni până vineri, între orele 09:00 – 16:00, la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj, str. Al. Macedonski 28. Intrarea este liberă.
Lucrările vor mai putea fi admirate și pe paginile facebook ale instituției: Centrul Creației Populare Dolj (https://www.facebook.com/ccp.dolj) și Galeriile Cromatic, Centrul Creației Populare Dolj (https://www.facebook.com/CJCPCTDj).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS