0.9 C
Craiova
miercuri, 29 martie, 2023
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Acțiuni ale polițiștilor la Şcolile Gimnaziale Gheorghe Bibescu şi Sf. Dumitru

Craiova: Acțiuni ale polițiștilor la Şcolile Gimnaziale Gheorghe Bibescu şi Sf. Dumitru

Polițiștii doljeni au efectuat activități educative la Şcolile Gimnaziale Gheorghe Bibescu şi Sf. Dumitru, din municipiul Craiova.

Polițiști din cadrul Biroului Siguranța Școlară și Serviciului Rutier Dolj le-au prezentat elevilor regulile de circulaţie şi importanţa abordării unui comportament corect ca pietoni, pentru prevenirea implicării acestora în evenimente rutiere.

Şi poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Craiova s-au aflat în mijlocul elevilor Școlii Gimnaziale Sf. Dumitru, fiind desfăşurate activităţi pe linia prevenirii infracțiunilor contra persoanei și a reducerii riscului rutier.

Astfel, elevii au învățat că trebuie să traverseze strada doar pe ,,zebră” sau pe culoarea verde a semaforului pentru pietoni, să se asigure de fiecare dată și să nu alerge pe trecerea pentru pietoni pentru a fi în siguranță.

De asemenea, pentru prevenirea violenței în unitățile de învățământ, elevilor le-au fost prezentate modalitățile de rezolvare a unor conflicte pe cale amiabilă și li s-a reamintit cât de important este să fie toleranţi și să-i trateze pe cei din jur cu respect.

Astfel, copiii au înțeles că unul dintre cele mai importante drepturi pe care le avem este dreptul de a nu fi discriminați, dar totodată şi responsabilitatea de a nu-i discrimina pe ceilalți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS