11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Razie printre transportatorii de persoane

Dolj: Razie printre transportatorii de persoane

Poliţiştii rutieri doljeni au desfăşurat, ieri, în întervalele orare 6.00-9.00 și 16.00-19.00, acţiuni pentru verificarea modului în care se efectuează transporturile publice de persoane.

Acțiunea a vizat verificarea legalității transporturilor rutiere publice de persoane, prin verificarea deţinerii documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport şi de conducătorul auto, verificarea respectării traseului şi a graficului de circulaţie cu opririle aferente, respectarea capacităţii maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport persoane, avându-se în vedere situaţiile în care persoanele sunt transportate în picioare și verificarea valabilității inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului.

Polițiștii au testat cu aparatul etilotest toți conducătorii de autovehicule care efectuează acest gen de transport, în vederea identificării conducătorilor care au consumat băuturi alcoolice.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 63 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 26.260 de lei. Totodată, au fost reținute 4 permise de conducere, 3 pentru depășirea limitei legale de viteză și unul pentru conducerea unui vehicul având o alcoolemie mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducea un microbuz sub influenţa alcoolului

Un bărbat de 62 de ani, din comuna Izvoare, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un microbuz, pe bld Dacia, din municipiul Craiova, având o alcoolemie de 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.
De asemenea, bărbatul nu a folosit cartela tahograh, deși era obligat să o facă.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, fiind dispusă și măsura complementară de suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Un bărbat de 52 de ani, din comuna Vîrvoru de Jos, a fost depistat de polițiști pe strada Banul Stepan, din municipiul Craiova, în timp ce conducea un microbuz, fără avea asupra sa licența de traseu, graficul de circulație și fără a emite bilete de transport călătorilor.
Bărbatul a fost sancționat contravențional de polițiști.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS