10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Acţiune pentru prevenirea şi consumul de droguri la Ciupercenii Noi

Dolj: Acţiune pentru prevenirea şi consumul de droguri la Ciupercenii Noi

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei ai Secţiei nr.10 Rurală Poiana Mare, alături de reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Dolj, au fost prezenți la Zilele Comunei Ciupercenii Noi.

Aici, în cadrul Campaniei naționale “Dincolo de aparențe”, au fost desfășurate activități de informare și conștientizare a cetățenilor cu privire la efectele nocive ale consumului de substanțe interzise.

Tinerii prezenți la eveniment au interacționat într-un mod deschis cu polițiștii, fiindu-le oferite sfaturi şi recomandări privind traficul şi consumul de droguri, alegerea unui anturaj potrivit sau informații referitoare la legislația privind consumul de substanţe psihoactive.

Şi adulții au fost implicați în discuțiile purtate. Polițiștii au pus accentul pe comunicarea părinte-copil, care trebuie să înceapă la o vârstă fragedă și să se dezvolte continuu, prin sprjin și supraveghere.

Activitățile au avut ca scop și informarea privind problematica violenței în familie, recunoașterea diferitelor forme de violență (fizică, verbală, sexuală, psihologică, etc.), dar și modalităţile de gestionare a situaţiilor conflictuale.

De asemenea, au fost purtate discuții privind măsurile de protecție ce pot fi solicitate de victimă, în special informații referitoare la ordinul de protecție provizoriu ce poate fi emis de polițiști sau ordinul de protecție emis de către instanța de judecată.

Prin astfel de sesiuni de informare, polițiștii urmăresc să atragă atenția și asupra consecințelor negative ale violenței domestice asupra copiilor, știut fiind faptul că un mediu familial inadecvat afectează copiii din punct de vedere comportamental, dar și emoțional.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS