19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Începe cadastrarea comunei Almăj

Dolj: Începe cadastrarea comunei Almăj

Reprezentanții Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Dolj participă astăzi, la prima întâlnire din cadrul campaniei de informare a cetățenilor din comuna Almăj, cu ocazia începerii lucrărilor de cadastru general.

Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților din comuna Almăj sunt finanțate din fonduri europene.
Înregistrarea proprietăților din comuna Almăj în sistemul integrat de cadastru și carte funciară vizează o suprafață de 2.639 de hectare și este gratuită pentru cetățeni.

„Almăjul este una dintre cele 31 de comune din județul Dolj care beneficiază de fonduri europene pentru înregistrarea proprietăților în evidențele de cadastru și carte funciară. Având în vedere experiența acumulată, precum și sprijinul colegilor din ANCPI, sunt convins că lucrurile vor merge din ce în ce mai bine. Este important să învățăm din experiență și să găsim soluții pentru problemele pe care le întâmpinăm.”, a punctat Alin Victor Dumitrescu, director OCPI Dolj.

În județul Dolj, dintre cele 31 de comune care beneficiază de finanțare europeană pentru realizarea cadastrului, două sunt finalizate (Brădești și Pielești), 11 sunt în lucru (Bistreţ, Calopăr, Cetate, Dioşti, Giurgiţa, Leu, Maglavit, Moţăţei, Poiana Mare, Rast și Teslui).

În alte 13 comune măsurătorile vor începe în cel mai scurt timp, după organizarea întâlnirilor din cadrul campaniei de informare. Pentru celelalte cinci comune care au rămas
neatribuite (Cârcea, Coțofenii din Față, Ghercești, Negoi și Robănești), ANCPI va iniția o nouă procedură de licitație.

Mai multe informații despre proiectul „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România” puteți găsi accesând
http://www.ancpi.ro/index.php/proiecte-3/por-2014-2020.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS