18.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPistă de karting, amenajată pe velodromul din Parcul „Romanescu“ din Craiova

Pistă de karting, amenajată pe velodromul din Parcul „Romanescu“ din Craiova

Iubitorii sporturilor cu motor vor putea pilota karturi electrice pe velodromul din Parcul „Romanescu” din Craiova, unde a fost amenajată o pistă de karting, care va fi inaugurată miercuri şi deschisă pentru publicul larg.

„De miercuri, 14 septembrie, ora 13.00, iubitorii sporturilor cu motor vor putea pilota karturi electrice, la Velodrom, pe primele circuite realizate în Craiova şi dedicate monoposturilor”, a anunţat, marţi, Primăria Craiova.

Circuitele de karting de pe velodrom, special concepute pentru a le oferi piloţilor o experienţă unică

Circuitele de karting de pe velodromul din Parcul „Nicolae Romanescu” au fost amenajate cu sprijinul Primăriei Craiova şi sunt special concepute pentru a le oferi piloţilor o experienţă unică, în condiţii de deplină siguranţă.

„Activităţile vor fi disponibile publicului larg, atât pentru adulţi cât şi pentru copii, începând cu vârsta de 7 ani, care îşi vor putea testa abilităţile de piloţi pe autovehicule electrice.

Karturile au fost realizate de cinci studenţi craioveni

Karturile au fost realizate de cinci studenţi craioveni, care au aplicat pentru o finanţare de 50.000 de euro în cadrul unui proiect realizat sub egida Centrului de Resurse şi Angajament Ford Craiova, în parteneriat cu Primăria Craiova şi finanţat de Ford Motor Company. Cu suma obţinută, studenţii au achiziţionat componentele, au configurat softul special conceput şi au asamblat 15 karturi electrice personalizate, în funcţie de fiecare utilizator în parte”, informează reprezentanţii Primăriei Craiova.

Activitatea de karting va fi împărţită în trei grupe de vârstă

Activitatea de karting va fi împărţită în trei grupe de vârstă – adulţi, minori între 15 şi 18 ani şi între 7 şi 14 ani şi se va desfăşura conform regulamentului aprobat de către Consiliul Local Municipal Craiova.

Centrul de Resurse și Angajament Ford (CRAF) a fost creat în 2015 și este rezultatul colaborării dintre Primăria Municipiului Craiova, Ford Motor Company Fund și Asociația Pentru Educație SV Oltenia (EDUCOL).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS