13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoi fermieri olteni beneficiază de energie solară pentru un viitor verde

Doi fermieri olteni beneficiază de energie solară pentru un viitor verde

Panourile fotovoltaice oferite de CEZ micilor fermieri din Dolj și Olt produc energie verde și sunt sursă vitală pentru irigarea culturilor.

În luna iulie a fost finalizat procesul de instalare a panourilor fotovoltaice, în valoare de 15 000 euro, pentru Marian Daniel Sotorog, fermier din județul Dolj, și Cristian Ilie, din județul Olt.

CEZ și Aociația Viitor Plus s-au ocupat de toate demersurile necesare acestui proces, de la montajul panourilor și până la încheierea contractelor de prosumatori.
Astăzi, panourile fotovoltaice sunt complet funcționale și produc energie verde necesară pentru cultivarea pământului în cele două ferme.

Prin această inițiativă, compania energetică și-a propus să vină în sprijinul agricultorilor din zona Olteniei care se confruntă cu problema din ce în ce mai severă a secetei. Energia produsă de panourile fotovoltaice va putea fi folosită pentru sistemele de irigații care trebuie să compenseze lipsa apei din surse naturale.

„Având în vedere costurile pentru energie și faptul că suntem o pepinieră la început de drum, panourile fotovoltaice sunt o mână de ajutor neprețuită, care ne permite să ne dezvoltăm, să investim în instalații de irigații corespunzătoare necesităților plantelor, pe scurt, să creștem atât calitativ, cât și cantitativ,” a spus Cristian Ilie, fermier din județul Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS