6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Imobilele din Giurgița vor fi intabulate

Dolj: Imobilele din Giurgița vor fi intabulate

Peste șapte mii de imobile din comuna Giurgița, județul Dolj, au fost măsurate și urmează să fie intabulate. Persoanele interesate au la dispoziție 60 de zile calendaristice pentru a depune contestații sau cereri de rectificare. 

În urma lucrărilor de înregistrare sistematică a proprietăților la nivelul întregii unități administrativ – teritoriale (UAT), în comuna Giurgița din județul Dolj au fost identificate 7.476 de imobile, cu suprafața totală de 5.691 de hectare. Lucrările sunt gratuite pentru cetățeni.

Conducerea OCPI Dolj, primarul localității Giurgița și reprezentanții prestatorului lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor au participat, ieri, la un eveniment de informare a cetățenilor din comună.

Giurgița este a treia comună din județul Dolj cadastrată integral din bani europeni. În total, 31 de comune din județul Dolj beneficiază de fonduri externe nerambursabile, prin POR, pentru realizarea cadastrului.

În prezent, din totalul de 111 de UAT-uri din județul Dolj, au fost cadastrate în proporție de sută la sută șase UAT-uri (Drănic, Mischii, Goicea, Coțofenii din Dos, Brădești, Pielești), iar în alte 104 se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

Mai multe informații despre PNCCF și despre proiectul „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România” sunt disponibile pe site-ul www.ancpi.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS