15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAmenajarea spațiului verde din curtea Colegiului Nicolae Titulescu

Amenajarea spațiului verde din curtea Colegiului Nicolae Titulescu

Un grup de profesori ai Colegiului Nicolae Titulescu a luat o inţiativă demnă de laudă, de a amenaja curtea unităţii de învăţământ.

Şi pornind de la un citat al celebrului A. P. Cehov „Dacă fiecare persoană dintr-o bucată de pământ ar face tot ce poate, cât de frumos ar fi Pământul nostru.”, cadre didactice şi elevi s-au pus pe treabă.

„Pentru noi, acest proiect de amenajare a spațiului verde din curtea școlii este foarte important, una dintre activitățile școlii fiind educația de mediu și de voluntariat a elevilor. Curtea școlii, spațiul verde sunt un mijloc de formare a culturii ecologice a elevilor, parte a sistemului de formare socială a individului. 

Proiectul își propune schimbarea aspectului spațiului verde din curtea școlii prin implicarea elevilor, cadrelor didactice, părinților, comunității. Zona verde este un loc în care copiii învață să perceapă natura cu ajutorul simțurilor, ajută la ameliorarea stresului, la îmbunătățirea stării de spirit. Elevii vor fi antrenați în acțiuni ce vizează ecologizarea spațiului, plantarea de flori, arbuști, iarbă, pomi, realizarea de pancarte cu mesaj ecologic, protecția mediului, crearea de atitudini, dezvoltarea de comportamente, creativitatea și spiritul de lucru în echipă“, spun iniţiatorii acestui proiect verde.

Se caută sponsori

Implementarea acestui proiect educativ nu este posibilă decât printr-o muncă de echipă care să unească în gândire şi simţire toţi participanţii ( elevi, profesori, voluntari, sponsori).
Rolul unui sponsor care să susţină implementarea proiectului este deosebit de important. Ar fi o oportunitate extraordinară de a stimula crearea de spaţii verzi, de a încuraja educaţia ecologică, de a educa elevii pentru a deveni adulţi responsabili, care să protejeze mediul înconjurător.
„Este o onoare pentru noi să vă invităm să fiți parte dintr-un proiect care să susțină educația de mediu, de a face o schimbare în lumea noastră, de a crea generații de elevi adaptați la viața reală și la provocările secolului XXI. Orice sprijin ne va fi util în realizarea acestui proiect, fapt pentru care  am început demersurile pentru strângerea de fonduri și sponsorizări.  

Doar împreună putem să facem o școală mai bună și mai frumoasă!“                               

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS